ABT a creat primul pachet de tuning pentru noul VW Beetle

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 06.07.2011
Specialiştii de la ABT Sportsline au realizat primul kit de tuning pentru noul Volkswagen Beetle. Acesta se numeşte Speedle şi va include modificări la gama de motorizări.

Noul Volkswagen Beetle a primit primul său kit de tuning. Acesta este dezvoltat de specialiştii de la ABT Sportsline şi a fost botezat Speedle. Pentru moment, cei de la ABT au prezentat doar modificările estetice, motorizările fiind încă în lucru, tunerii germani promiţând să ofere un plus de putere şi cuplu motor pentru fiecare opţiune de motorizare din gamă. Potrivit primelor estimări, unitatea 1.6 TDI va dezvolta 20 CP în plus, atingând 125 CP, în timp ce unitatea 2.0 TDI de 140 CP va furniza 30 CP în plus.

Motorizările TSI de 1.2 litri urmeză să furnizeze 35 CP în plus, totalizând 140 CP, în timp ce motorul 1.4 TSI de 160 CP va atinge 210 CP. Vârful gamei, unitatea TSI de 2.0 litri şi 200 CP, va atinge 240 CP, anunţă cei de la ABT. Nu există informaţii despre performanţele dezvoltate de Beetle în urma acestor modificări, dar ne aşteptăm reducerea semnificativă a timpilor 0-100 km/h, alături de creşterea vitezei maxime pentru toate versiunile.

La nivelul exteriorului, Volkswagen Beetle primeşte un kit estetic special, realizat de cei de la ABT. Acesta este compus dintr-un "şort" pentru bara faţă, un difuzor de aer integrat în bara spate, un eleron de dimensiuni mari pentru uşa hayon-ului şi un set de praguri laterale.

Modelul Beetle primeşte şi un set de ţevi de evacuare şi poate fi vopsit într-o combinaţie specială de culori. Clienţii pot opta şi pentru accesorii din fibră de carbon. Cei de la ABT vor dezvălui informaţii suplimentare despre acest pachet în cadrul Salonul Auto de la Frankfurt din septembrie.

Via | Carscoop

Comentarii (3)

  • cititor
    nice
    nu sunt mare fan vag dar acest model mi se pare chiar dragut...estetic arata foarte bine, pacat ca nu avem si niste poze de la exterior.
    1 0
  • cititor
    ups
    poze interior rctific
    1 0
  • Va mai exista un Beetle ?!
    ok.. AM INTELES PE ASTA CU KIT-UL DE TUNNING... dar nu am inteles unde este noul VW Beetle ... !!!

    Noul.. a fost oprit din fabricatie in 2005 datorita rezultatelor dezatruoase in vanzari... si nu a mai fost urmat de o alta versiune.
    Nici inlocuitoarele la bani mai multi, Audi TT si VW Scirocco, nu au reusit sa rupa piata americana, aceea pe care se contase cel mai mult.

    Chiar astept cu placere sa vad daca va mai exista un Beetle..., care din punctul meu de vedere ar trebui sa muste din piata iubitorilor de Mini Cooper S si Fiat 500... Daca mai adaugam aici si pe proaspat cuceritii de Citroen DS3, Alfa MiTO, grupul VAG, are de unde sa ia clientela.. singura problema ar fi sa creeze o masina cu adevarat seducatoare si sincer de fiabila, asemenea celor enumerate, si sa nu faca iar prostia de a-si mai crea o clona pe la Seat sau Skoda care sa ingroape modelul si legenda sa, altfel, cel mai de succes dupa Golf.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru