Accident fatal în prima etapă a campionatului de anduranță VLN: un spectator a decedat

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 29.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un spectator a decedat și alți patru au fost răniți în urma ieșirii în decor a pilotului Nissan, Jann Mardenborough în prima etapă din campionatul german de anduranță VLN.

Prima etapă din campionatul german de curse de anduranță VLN ce se disputp pe varianta lungă a circuitului Nurburgring a fost anulată sâmbătă după un accident s-a soldat cu moartea unui spectator și rănirea altor patru. Automobilul Nissan GT-R cu numărul de concurs 23, pilotat de britanicul Jann Mardenborough a decolat în apropiere de virajul Flugplatz. Mașina de concurs a efectuat un tonou în aer și aterizat după zona gardurilor de protecție. Din păcate, un spectator a decedat în urma accidentului, iar alți patru au fot răniți. Pilotul Jann Mardenbourough a părăsit singur mașina și nu a fost rănit în accident.

Cursa a fost oprită și ulterior anulată. Organizatorii cursei au emis următorul comunicat de presă: "Prima etapă din cadrul campionatului VLN a fost marcată de un accident în care au fost răniți mai mulți spectatori. Unul dintre ei a decedat în ciuda eforturilor medicilor din centrul medical al circuitului Nurburgring. Spactatorii răniți au fost transportați la spital pentru îngrijiri.

Cursa a fost oprită pentru a permite intervenția echipajelor de urgență și nu a mai fost reluată. Accidentul a avut loc în zona numită Flugplatz, unde automobilul cu numărul 23 a părăsit circuitul din motive încă necunoscute. Organizatorii și oficialii VLN sunt profund întristați de acest accident, gândurile lor fiind alături de familia spectatorului decedat."

Urmareste Automarket
Jann Mardenborough, pilotul aflat la volanul mașinii implicate în accident, este unul dintre absolvenții Nissan GT Racing Academy, devenind pilot în urma selecției organizate de Nissan și Playstation.
Mardenborough a câștigat această selecție în 2011. Şapte luni mai târziu după ce a intrat în competiţie, Mardenborough era prezent la startul cursei de 24 de ore de la Dubai.


Via Autosport

Comentarii (7)

  • CUM?
    2 1
  • Baiatul cu nissanul nu e nici primul nici ultimul care a facut asa ceva in locul ala. Din pacate asta se intampla cand pui o tona de cai putere pe masina si restul il lasi sa voia intamplarii. Cum ar fi detaliile de finete in aerodinamica. masina aia are o suprafata a podelei cat un portavion si ma intreb daca are un unghi negativ care s-o lipeasca pe suprafata de rulare la viteze mari.
    Nu mai retin care model de la Ferarri la doar 150 km/h poate sa ruleze cu cu susul in jos pentru ca forta de apasare rezultata din frecarea cu aerul este egala cu greutatea masinii.

    Ce e trist este ca un om nevinovat a murit in accidentul din clipul de mai sus. Lectia (de bun simt) pe care o putem invata cu totii este sa nu stai niciodata pe exteriorul curbei la o cursa auto, raliu, etc. Interiorul este mult mai sigur.

    PS Pilotul trebuia sa stie ca in punctul ala iti poti lua zborul oricand la viteze mari. Tot acum imi vine in minte un al pustan cu un seria 3 care si-i facut praf masina pentru ca a pierdut contactul cu solul, n-a mai putut lua o curba simpa si-a intrat in niste bolovani cat roata carului. Cred ca clipul a fost pus si aici pe Automarket.ro
    7 2
  • Riscurile meseriei si a pasiunilor. Pacat ca se intampla.
    Tocmai citeam o alta stire, dar de data asta se intampla prin oras:
    https://autos.yahoo.com/news/bmw-test-drive-ends-badly-porsche-backyard-143047322.html
    Deci cei ce vor senzatii tari, trebuie sa-si asume si riscurile aferente.
    3 1
  • petrush
    acum 15 ani mercedes a pierdut 2 masini la le mans in acelas mod , iar pe a treia a retras-o. cine nu risca nu castiga.
    2 3
  • PRINCE PETRE VONTHERBOURG
    odihneasca-se in pace spectatorul decedat pacat ca a murit din cauza accidentului in prima etapa a pilotului nissan Jann Mardenborough în prima etapă din campionatul german de anduranță VLN.putea sa evita accidentul tanarul spectatorul sa nu mai stea pe bordura aproape de masiniile de curse ca poate sa-l omoare zdrobit pacat ca a murit spectatorul din clipul mentionat de mai sus si e foarte trist .reast in peace!
    2 2
  • @zarnasteanu
    si porsche 911 gt1 s-a rasturnat exact la fel la petit le mans; la fel si mercedes amg clk gtr la le mans; deci si alora mai pis.dosi ca nissan li se intampla.

    o fi ruland in reclame la 150km/h cu capu in jos, dar daca primeste un pic de aer s-a dus pe pl "rulajul"; la fel si aici; un pic de aer a fost suficient.

    oare ferrariul asta 430 cum o reusit sa se rastoarne ??
    http://www.wreckedexotics.com/articles/images/430_20081013_002.jpg
    1 1
  • scamel
    Airton Sena, desi nu a decolat, tot victima aerodinamicii a fost. dar la el a fost invers, adica masina s-a apropiat prea mult de asfalt. cele doua extreme sunt foarte apropiate
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru