Accident la 100 de km/h intr-un model chinezesc

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 06.05.2008
Un sofer chinez, care conducea un Brilliance BS4, a scapat doar cu cateva zgarieturi dupa un impact la 100 de km/h.

Despre modelele chinezilor s-au scris multe, principala problema luata in discutie fiind siguranta precara oferita pasagerilor. Siguranta modelelor chinezesti au fost puse serios la indoiala anul trecut cand ADAC Germania a acordat jumatate de stea sedanului Brilliance BS6 pentru protectia pasagerilor in cazul unui impact frontal si lateral.

Fratele mai mic al controversatului model, Brilliance BS4, a fost insa de curand implicat intr-un serios accident petrecut pe o sosea chineza, demonstrand ca se poate comporta decent in cazul unui impact real si nu simulat.

Sedanul Brilliance BS4 rula pe o autostrada chineza cu peste 100 de km/h, viteza la care soferul a pierdut controlul vehiculului. Masina s-a izbit violent de parapeti si apoi s-a rostogolit de mai multe ori. Soferul, singurul ocupant al masinii, a scapat cu doar cateva zgarieturi. Acesta a fost insa nevoit sa iasa pe geamul vehiculului avariat din cauza portierelor care au ramas blocate.

via | CarScoop

Taguri: BS4, BS6, Brilliance

Comentarii (9)

  • BULLSHIT
    Las' de nu... vred ca avea 50km/h... Masini de plastilita plastificata :P
    0 0
  • nu e chiar asa
    modelul de care ziceati ca a fost de adac s-a facut praf la impact, practic si-a zdrobit pasagerii. acest accident a fost unul usor tinand cont ca s-a lovit de parapetii care au tocmai un rol de securizare al soselelor, asa ca a franat foarte lin iar impactul a fost usor. din punctul meu de vedere acest accident a fost prezentat doar ca sa arate ca a scapat un om dintr-un accident cu o masina chinezeasca,si astfel sa se schimbe imaginea despre aceste conserve cu roti. in concluzie se poate spune ca a avut noroc ca nu a calcat un caine pentru ca atunci era mort.
    0 0
  • cozappz
    Accident "serios"
    In aceleaşi condiţii(~100km/h, parapeţi, rostogolire) un Golf4 a avut farurile si stopurile, radiatorul si geamurile sparte iar capota si plafonul zgâriate; din poze, vedem ca aici nici roţile nu au rămas întregi. Cred că aici e vorba de norocu' chinezului (era sa scriu norocu' porcului)
    0 0
  • primus
    ce mai conteaza ce s-a spart si ce nu...
    @cozappz, golfu ala s-a busit similar si n-a fost dauna totala (sasiu avariat)? ce mai conteaza ce poti sau nu recupera dupa, daca tu ai scapat intreg? e drept, caroseria asteia e destul de sifonata, dar banui ca si pasagerii ar fi scapat cu bine ;)era un test cu un smart izbit frontal de un zid de beton, la 100 km/h - in cabina nu era mare lucru stricat; dar din cauza franarii instant te alegeai oricum cu leziuni pe creier.ce conteaza in definitiv e sa ai o cabina foarte rezistenta si in rest piese friabile care sa amortizeze impactul.
    0 0
  • Se pare ca interiorul este intact. Bravo lor.Macar de i-ar scoate pe nemtalai de pe piata cu cotetele lor la preturi aberante.
    0 0
  • hazard
    Si eu stiu de un copil care a cazut de la etajul 10 si a scapat. Dar minuni nu se intampla in fiecare zi...
    0 0
  • me me me
    uitativa mai bn...
    uitativa bile la imaginea care arata spatele....observati sigla masinii........aia ii TOYOTA toata ziua............bah automatker mai lasati prostiile
    0 0
  • primus
    in legatura cu BS6...
    in septembrie 2007, dupa ce a fost modificat, a inregistrat 3 stele. @me me me - sigla Brilliance este intentionat asemanatoare cu cea Toyota :D
    0 0
  • glomnicu
    bulan exagerat
    aici este vorba de mult noroc, si daca te gandesti putin accidentul nu e chiar atat de serios pe cum pare. doi prieteni de ai mei au intrat cu o dacie 1310 direct intr-o fantana, aveau 130 km/h... si ghiciti ce au avut: niste taieturi mici la cap si la picioare... masina, paguba totala, schimbatorul era la jumatatea banchetei din spate, caroseria indoita in sus de la jumatate (avea forma de triunghi). concluzia: dacia berlina este o masina foarte sigura :))... sau ce doi si-au consumat doza de noroc pentru tot restul vietii. cum zicea cineva mai jos, minuni se intampla, dar nu in fiecare zi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru