Aceasta este prima maşină produsă la o imprimantă 3D! Va costa 53.000 de dolari şi va fi lansată în 2016

de Daniel Popescu
Joi, 05.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un constructor auto american vrea să revoluţioneze industria prin lansarea primei maşini produsă la o imprimantă 3D. Aceasta va fi lansată în 2016 şi va costa 53.000 de dolari.

Esential 53.000 de euro va costa prima maşină produsă la imprimantă 3D
Imprimantele 3D sunt utilizate din ce în ce mai des inclusiv în industria construcţiilor, astfel că era doar o problemă de timp până la apariţia primelor tentative de a realiza o maşină cu această tehnologie.

Local Motors, un mic constructor auto american fondat în 2007 care realizează modele în serie limitată pe baza unor design-uri unice, a lansat în acest an o provocare pentru producerea primei maşini la o imprimantă 3D.

Dintre cele 60 de propuneri de design pe care le-a primit, compania l-a ales pe cel numit LM3D, care beneficiază de avantajul utilizării tehnologiei Direct Digital Manufacturing. Aşa cum sugerează şi numele, tehnologia permite producerea parţilor componente direct dintr-un fişier digital pe calculator in format CAD pentru scurtarea duratei de timp dintre design şi producţie.

Această tehnică permite constructorului să personalizeze foarte uşor maşina, care poate astfel să ia diverse forme:

Maşina urmează să fie produsă în serie la microfabrica Local Motors din localitatea americană Tennessee.După ce va trece de testele de siguranţă, LM3D va putea fi precomandată începând din primăvara anului 2016 pentru suma de 53.000 de dolari.

Totuşi, livrările propriu-zise ale maşinii vor începe abia în 2017.

Via TechInsider

Comentarii (2)

  • Cat ma ? 53 de mii ? E o gluma nu ? :)))
    12 0
  • Eu tot nu înțeleg tehnologia asta.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru