Acesta este noul Mercedes-Benz CLA: a doua generație a modelului german, "scăpată" pe internet înainte de prezentarea din Las Vegas

de Cornel Șocariciu
Marti, 08.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul Mercedes-Benz CLA va fi prezentat oficial în cursul acestei seri în cadrul târgului de tehnologie Consumer Electronics Show, însă primele imagini cu modelul german au ajuns deja pe internet.

Noua generație Mercedes-Benz CLA va fi prezentată oficial astăzi, 8 ianuarie, în cadrul târgului de tehnologie Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas. Evenimentul este programat pentru ora 21:00, ora României, însă publicația australiană Redline a "furat startul" și a publicat primele imagini și detalii cu cea de-a doua generație CLA.

Conform primelor informații, noul CLA are dimensiuni modificate comparativ cu versiunea pe care o înlocuiește. Lungimea a crescut cu 48 de mm, lățimea cu 53 de mm, iar înălțimea a fost redusă cu 2 mm. În aceste condiții, noul CLA promite și mai mult spațiu pentru toți pasagerii.

Din punct de vedere estetic, cea de-a doua generație Mercedes-Benz CLA preia elemente de design de pe noul Clasa A, dar silueta generală este influențată de fratele mult mai mare CLS.

Asemănările cu noul Clasa A nu se opresc doar la nivel exterior. Așa cum anticipam, interiorul a fost preluat de pe noua generație a hatchback-ului compact.

Astfel, clienții lui CLA vor putea comanda noul volan care integrează două zone tactile. Acestea controlează informațiile afișate pe instrumentarul digital de bord și pe cele expuse pe ecranul sistemului de infotainment. Cele două ecrane sunt disponibile în versiuni de 7 inch sau 10.25 inch.

Motorizările pe care nemții le pregătesc pentru noul CLA vor fi similare cu cele oferite în acest moment pe hatchback-ul compact Clasa A. Clienții vor avea la dispoziție unități pe benzină de 1.33 litri și 2.0 litri capabile să dezvolte între 109 CP și 224 CP. Fanii motoarelor diesel vor putea opta pentru unități cu puteri cuprinse între 116 CP și 190 CP. Cu detalii complete despre noul CLA vom reveni în cursul acestei seri.

Via | Redline | Jalopnik

Comentarii (4)

  • Costel
    ii fain si cla dar ii mai fain a3 sedan
    audi rulzz
    2 21
  • andrei
    pai parca tipai ca a1 e scump, dai 2 sandero pe el, acum audi rulz? looool. nu stiu ce naiba vezi tu mai misto la a3 sedan, dar na, gusturile nu se discuta.
    6 0
  • Costel
    ii fain audi la design
    audi design rulzz
    ii fain acu
    1 13
  • E MULT mai fain decat A3 sedan. Nu exista comparatie!
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru