Acura face un recall de 167.000 de unitati in America

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 02.05.2010
Acura va rechema in service 167.000 de unitati ale modelului TSX datorita unor probleme legate de furtunul de la pompa de servodirectie.

Acura va efctua in America un recall de 167.000 de unitati datorita unor probleme legate de furtunul de la pompa de servodirectie. Acura va rechema in service modelul TSX produs intre anii 2004 si 2008 care dispune de propulsorul de 2.4 litri cu patru cilindri in linie.

Reparatiile pe care mecanicii Acura le vor efectua constau in inlocuirea furtunului, garniturilor si lichidului de la pompa de servodirectie. Oficialii marcii au declarat ca exista posibilitatea uzarii premature a acestui furtun datorita expunerii prelungite la temperaturile inalte de sub capota.

Din aceasta cauza furtunul s-ar putea crapa urmand ca lichidul de la pompa de servodirectie sa curga, devenind astfel un potential generator de fum sau foc. De asemenea, oficialii Acura au declarat ca toate costurile reparatiei vor fi suportate de companie. La jumatatea lunii aprilie Acura a mai rechemat in service cateva sute de unitati ZDX datorita unei probleme aparute la airbag-ul lateral.

Via | AFP

Comentarii (9)

  • ciudat...parca recall-urile astea-s la moda acum...interesant...
    4 1
  • Tunar_
    Asta e
    @ian Asta sunt Japonezii! Ce sa le faci....distrusi!
    5 8
  • mai distrusi decat tine in mod sigur nu sunt.
    Iti spun sigur ca spre deosebire de tine ei nu traiesc intr-o cocina.
    5 5
  • george
    SA NU VORBIM DE PREMII IN CASA REPETENTULUI
    @ bbb

    Autorul articolului de pe AFP prezinta corect situatia dar ajunge la o concluzie tare nefericita...El este ingrijorat de ceea ce ar putea sa faca lichidul din instalatie daca plezneste furtunul in loc sa se intrebe ce face soferul in cazul in care ramane subit fara nici un fel de servoasistenta la directie...Daca e vorba de un sofer mai habarnist, poate foarte bine sa se suie pe trotuar sau sa o ia pe contrasens dupa o plesnitura din asta...
    3 1
  • ati gresit
    < Acura va rechema in service 167.000 de unitati ale modelului RDX datorita unor probleme legate de furtunul de la pompa de servodirectie. >

    parca erau TSX, nu RDX !!!
    2 0
  • Mai jiji daca ar fi un sofer ca tine ma abtin sa zic ce ar face.
    Un sofer normal ar observa ca ii merge volanul mai greu si s-ar duce cu masina la service dar ce poti sa-i ceri unui cimpanzeu ca tine.
    1 2
  • george
    REPETENT DE CLASA A 1-A
    @ bbb

    Din 100 de posesori de permis din Rumanica, maxim 5 (nici unul in cazul SUV-urilor) ar evita un accident grav DACA S-AR SPARGE FURTUNUL DE LA SERVODIRECTIE SPONTAN, IN TIMPUL UNEI MANEVRE MAI ENERGICE (iesire in depasire, repliere dupa depasire, intrarea intr-un viraj mai strans, etc, etc.) iar tu n-ai fi sigur printre cei 5...

    Spre deosebire de frana care, dupa ce ramane fara asistare, il mai lasa pe sofer sa puna vreo 2 frane, servodirectia dezactivata (din diverse motive precum rupere de curea a pompei sau spargere a furtunului de presiune) nu-i mai da nici o sansa. Si daca la masini mai mici mai e cum mai e, la SUV-uri, soferul este helpless si hopeless...Exact ca tine...
    1 3
  • andr3i
    au inebunit astia cu atatea recalluri.
    0 1
  • Observ ca masina din poza arata aproape identic cu Actuala Honda Accord europeana.

    Impart si aceeasi problema tehnica?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru