Acuzată că își supraveghează angajații, Tesla promite dublarea rețelei de stații de încărcare în 2017 în așteptarea lui Model 3

de Daniel Popescu
Miercuri, 26.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mai mulți muncitori de la fabrica Tesla din Statele Unite au depus plângeri pentru că sunt supravegheați și împiedicați să formeze un sindicat. Între timp, americanii anunță dublarea rețelei de stații de încărcare în 2017.

Tesla se confruntă în ultima perioadă cu numeroase probleme dintre cele mai diverse, inclusiv cu un recall de peste 53.000 de unități, o grevă care ar putea amâna lansarea lui Model 3, dar și cu renunțarea la procesul de testare beta pentru a respecta termenul pentru începerea producției.

Ultima veste vine chiar de la fabrica constructorului din California, întrucât mai mulți angajați au depus plângeri și acuză Tesla de supraveghere ilegală. Aceștia susțin că Tesla a recurs la aceste măsuri ca urmare a faptului că angajații sunt nemulțumiți de condițiile de muncă și vor să se organizeze într-un sindicat.

Urmareste Automarket
CEO-ul Elon Musk nu dorește formarea unui sindicat al muncitorilor, întrucât consideră că acesta nu corespunde "misiunii etice" pe care o are Tesla. "Tesla crede că acuzațiile sunt integral fără merit și va răspunde în fața procesului", afirmă un purtător de cuvânt.

Între timp, Tesla a anunțat un amplu program de îmbunătățire a stațiilor sale de încărcare Supercharger din întreaga lume.

Compania afirmă că numărul stațiilor de încărcare se va dubla în acest an pentru a face față vânzărilor anticipate pentru noul Model 3.

Astfel, numărul de Superchargere disponibil la nivel global va ajunge la circa 10.000, iar statul american California va primi încă 1.000 de Superchargere. "Încărcarea mașinilor a devenit o prioritate și mai mare pentru noi. În 2017 vom dubla rețeaua de încărcare Tesla pentru că șoferii să nu aștepte niciodată", afirmă Tesla într-un articol publicat pe blogul oficial.

Via Automotive News, Tesla

Comentarii (2)

  • Din titlu reiese că acțiunea de dublare a rețelei de stații de încărcare va scăpa compania Tesla de acuzațiile de supraveghere ilegală a angajaților. Sau nu?
    7 1
  • Tesla-n oo
    Acuzată că şi-a ucis amantu', tesla promite că-şi dublează orele de masaj
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru