Adaptare la cerinţele pieţei: SUV-ul de performanţă Audi Q5 RS va avea 450 CP şi va fi lansat în 2017

de Daniel Popescu
Sambata, 23.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi va lansa în 2017 o versiune de performanţă a SUV-ului Q5 ca reacţie la cererea mare pentru astfel de maşini. Noul model va avea 450 CP.

Cererea globală de maşini SUV de performanţă este într-o creştere accelerată, motiv pentru care producătorii gândesc deja diverse modele pentru a profita de această oportunitate.

Audi nu face excepţie de la această regulă şi va lansa în a doua jumătate a anului 2017 un SUV de performanţă bazat pe Q5. Modelul va purta numele Audi Q5 RS şi va fi dezvoltat de divizia Qauttro a constructorului german.

"Am identificat o cerere în creştere pentru SUV-urile de performanţă în toate pieţele globale cheie pentru noi. Când am lansat RS Q3 anticipam că va prinde bine, dar vânzările ne-au depăşit aşteptările. Credem că putem continua cu un model mai mare şi mai puternic", este explicaţia oficială venită din partea preşedintelui Rupert Stadler.

Urmareste Automarket
Audi Q5 RS va împrumuta o bună parte din caracteristicile tehnice ale noilor generaţii ale modelelor Audi RS4 şi Audi RS5, care vor fi dezvăluite în acest an.
Este vorba în primul rând despre motorul V6 biturbo de 3 litri care va oferi 450 CP, dar şi de cutia de viteze S tronic cu dublu ambreiaj şi de tracţiunea integrală Torsen.

Motorul va înlocui practic unitatea tradiţională V8 de 4.2 litri, iar modelul urmează să fie asamblat la noua fabrică a constructorului din localitatea mexicană San Jose Chiapa.

Via Autocar

Comentarii (5)

  • Asta cere piata? Nu mai vreau sa traiesc pe planeta asta!
    10 6
  • Banuiesc ca asta se va intampla cu generatia viitoare a Q5-lui, nu cu cea actuala.
    12 0
  • Cerințele căror piețe?
    Alea deștepte cer hibride, electrice, hidrogen.
    După ce îți iei una din asta, dacă locuiești prin Paris sau Stuttgart ești rugat frumos să o lași acasă că e prea multă poluare.

    Deci unde e Audi ăla pe hidrogen? Ăla nu e cerut de piață?

    Cocalarimea nu se dezminte niciodată. Și nici nu ii pasă de omenire.
    9 6
  • La noi cresc cerintele de Audi cu sigla RS sa vada lumea ca iti permiti ! e la moda la noi....M, RS, AMG numai la sigla. Motorul daca se poate sa fie de sub un litru :)))
    3 0
  • rotila
    sigur un segment al pietei cere audi si dintre scestia un procent vor rs.
    dar vorbim despre viitorul Q5 care sigur va avea si o versiune hibrida pentru a multumi pe toti.eu astept varianta cu motor 1.6D amplasat central in spatele puntii fata.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru