Adio, contestații! Dubaiul înlocuiește polițiștii cu camere inteligente care recunosc principalele contravenții din trafic

de Mircea Meşter
Marti, 23.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pentru a elimina posibilitatea șoferilor de a contesta procesele verbale, Poliția din Dubai instalează 70 de camere inteligente care recunosc nu doar depășirile de viteză, ci și alte încălcări ale Codului Rutier, precum șofatul pe banda de urgență sau nerespectarea marcajelor.

Emiratele Arabe Unite tind să devină una dintre cele mai avansate țări din punctul de vedere al traficului auto. Dacă acum câteva săptămâni au anunțat că își doresc ca una din fiecare patru mașini care circulă pe șoselele din Emirate să fie autonomă până în 2030, cele mai noi vești care vin dinspre Dubai anunță montarea celor mai inteligente camere de supraveghere a traficului dezvoltate vreodată pe Glob.

Conform informațiilor care vin dinspre poliția din Emirate, noile camere de supraveghere a traficului sunt de fapt "polițiști electronici" care recunosc o serie lungă de infracțiuni și contravenții realizate de șoferi. Astfel, pe lângă detectarea depășirii vitezei, camerele avansate ale arabilor vor putea să "citească" schimbarea benzii fără semnalizare, ignorarea marcajelor de pe străzi și șosele, șofatul pe banda de urgență a autostrăzii și alte încălcări asemănătoare ale legilor rutiere. În cazul în care sistemul detectează o contravenție, camerele îi înregistrează mașinii în culpă nu doar numărul de înmatriculare, ci și culoarea, marca, modelul și, evident, cauza pentru care este introdusă automat în baza de date, fără a mai fi nevoie de intervenția unui operator uman. 

Mai mult, sistemul - denumit oficial de poliția din Dubai Al Motabea'a ("Supervizorul") - poate alerta echipele de intervenție din apropierea locului în care are loc infracțiunea pentru ca mașina în cauză să fie oprită în cel mai scurt timp dacă aceasta reprezintă un pericol asupra traficului.

"Este un sistem foarte exact care va reduce plângerile și contestațiile împotriva nerespectării regulilor", spune Khazraj Majed Al Khazraji, directorul Centrului de Comandă și Control al Poliției din Dubai.

Emiratul va monta 70 de astfel de camere inteligente de formă cilindrică în puncte-cheie ale traficului din Dubai. 

via Emirates247

Comentarii (1)

  • Asta-i tare! Arabitoii au camere ultra-moderne dar un sistem penal medieval care permite inclusiv mutilari! Nu ai voi sa tii o femeie de mana daca nu esti casatorit! Nu ai voie sa stai cu iubita in aceeasi camera daca nu esti casatorit cu ea! Nu ai voie sa fotografiezi o cladire publica! Si ei au camere!

    Si inca ceva, apropo de subiectul in sine, in Dubai incalcarea unor reguli de circulatie care la noi constituie contraventie, se pedepseste cu inchisoare. Condusul agresiv e doar una dintre ele!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru