Adio, locuri de muncă: dispariția motoarelor cu combustie internă ar putea duce la pierderea a peste 600.000 de locuri de muncă în Germania

de Cornel Șocariciu, Foto: Dreamstime
Miercuri, 19.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacă nemții vor interzice mașinile cu motoare cu combustie internă, circa 600.000 de locuri de muncă sunt puse în pericol.

La început a fost Dieselgate. Apoi, multe autorități au luat o serie de decizii cu privire la interzicerea circulației anumitor vehicule în centrele marilor orașe din cauza nivelului mare de poluare. La scurt timp, au urmat o serie de declarații care au vizat dispariția motoarelor cu combustie internă.

Astăzi ne oprim asupra Germaniei. În cazul în care nemții vor interzice motoarele cu combustie internă din 2030, peste 600.000 de locuri de muncă sunt puse în pericol. 436.000 fac parte din sectorul productiv, iar restul sunt în industrii asociate. Rezultatele au fost oferite de asociația VDA.

În același timp, există o serie de discuții între marii producători din Germania și guvernul local cu privire la un plan de reducere a poluării produse de vehiculele echipate cu motoare diesel mai vechi.

După cum deja știți, există o serie de orașe din Germania care au analizat interzicerea unor vehicule cu motoare diesel.

Via | Profit

Comentarii (6)

  • Da..asa a fost si cu fierarii si plugarii cu cai si boi: ce de-a someri au fost cand a aparut automobilul...
    22 1
  • România a pierdut milioane de locuri de muncă și nu se mai plânge, ar trebui chiar să se laude cu asta, în vreme de pace n-a mai reușit nimeni așa ceva.
    15 1
  • reconversie
    Fals : NU vor diparea locurile de munca, ci se va face o reconversie profesionala a angajatilor.
    Masinile diesel vor fi inlocuite, ca numar, de alte masini (electric, hibrid etc.) care vor avea nevoie de forta de munca pentru a putea fi produse.
    27 1
  • România a pierdut milioane de locuri de muncă și nu se mai plânge, ar trebui chiar să se laude cu asta, în vreme de pace n-a mai reușit nimeni așa ceva.
    2 2
  • În următorii zeci de ani se vor pensiona oricum milioane de angajați.
    Ca întotdeauna în istorie când au avut loc schimbări de tehnologie, locurile de muncă vor fi încet înlocuite cu alte specializări, nu vor dispărea. Schimbarea va începe din învățământ, unde se vor învăța meserii noi.
    6 1
  • Problema nu este la productia insine de motoare,ci la industria adiacenta,de consumabile:filtre,bujii,curele,uleiuri etc.,Un motor electric nu are nevoie de revizie sau de componente multe.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru