Adio, smart Forfour!

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 30.06.2006
Colaborarea dintre Mitsubishi si DaimlerChrysler si-a consumat astazi ultimul episod, Forfour fiind scos oficial din productie.

Este oficial, productia modelului smart Forfour va fi sistata, incetarea colaborarii dintre Mitsubishi Motors si DaimlerChrysler fiind parafata astazi. Negocierile dintre cele doua parti – care la un moment dat pareau ca degenereaza – s-au incheiat printr-o renuntare de comun acord la proiectul Forfour.

Si totusi, Mitsubishi a reusit sa isi insuseasca compensatii financiare importante, in conditiile in care uzina olandeza care producea motoarele pentru Forfour va fi nevoita sa lucreze de acum la jumatate din intensitate (principalul beneficiar fiind acum modelul Colt).

Odata cu anuntul oficial publicat de cei doi constructori aflam si ca productia va fi oprita la finalul acestei luni si ca actiunile detinute de Mitsubishi (50%) la societatea prin care s-a realizat colaborarea de tip joint-venture au fost cumparate de DaimlerChrysler.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru