Agitație la înmatriculări: RAR estimează un profit de peste 100 de milioane de lei în 2018

de Petre Barac
Luni, 12.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Registrul Auto Român (RAR) estimează un profit net de 103.5 milioane lei în acest an și venituri totale de 404,3 milioane lei, potrivit proiectului privind bugetul de venituri şi cheltuieli, publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Autoritățile s-au confruntat în 2017 cu un număr ridicat de solicitări din partea clienţilor, care s-au programat să obţină actele necesare în vederea primei înmatriculări în România a vehiculelor second-hand.

Situația pare să rămână neschimbată și în 2018, înmatriculările de mașini SH fiind pe un trend ascendent încă din primele luni ale anului.

În aceste condiții, Registrul Auto Român (RAR) estimează un profit de 103.5 milioane de lei în 2018 și venituri totale de 404.3 milioane lei.

Proiectul privind bugetul de venituri și cheltuieli, aflat pe site-ul Ministerului Transporturilor, mai arată că RAR şi-a bugetat cheltuieli totale de 281.02 milioane lei, din care cheltuielile cu personalul se ridică la 157.7 milioane lei.

Potrivit informațiilor oficiale, RAR are circa 1.700 de angajați. Înființat în 1911, Registrul Auto Român este organismul tehnic de specialitate desemnat de Ministerul Transporturilor ca autoritate competentă în domeniul vehiculelor rutiere, siguranţei rutiere, protecţiei mediului înconjurător şi asigurării calităţii.

Via News.ro

 

Comentarii (3)

  • 103.5 cu spaga cu tot sau fara?
    6 0
  • Nemții au o vorbă: tot ce-i peste 20% profit din cifra de afaceri implică o furăciune.
    ...Iar RAR-iștii au peste 25%. :-)

    Și asta, în condițiile unui fond de salariu mediu de cca. 90.000 lei / angajat.Fără șpăgi incluse, evident.
    7 0
  • suficienti bani cat sa faca un KM de balustrada pentru un drum national pe undeva. Asta dupa ce rezolva cu studiul de fezabilitate din fonduri europene.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru