Airbag-urile BMW, investigate in SUA

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 09.01.2008
Instanta suprema a transporturilor din SUA a pus sub investigatie airbag-urile a 100.000 de modele BMW.

Esential

100.000 de unitati BMW sunt investigate de Autoritatea Nationala de Transport din SUA.

Institutia superioara a industriei auto din Statele Unite, National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), a pus sub investigatie circa 100.000 de exemplare din gama BMW produse intre 2004 si 2006. Motivul este legat de suspiciuni de scapari la nivelul sistemului de declansare a airbag-urilor care ar putea functiona prost in cazul pasagerului din dreapta la un impact frontal.

Legislatia din Statele Unite face ca toate modelele vandute pe teritoriul SUA sa dispuna de airbag-uri "inteligente", care isi regleaza automat viteza si intensitatea declansarii cu gravitatea impactului.

"Am primit peste 700 de plangeri legate de sistemul de senzori pentru airbag-uri", a declarat un purtator de cuvant al NHTSA. In plus, BMW SUA a inregistrat peste 23.000 de reclamatii de schimbare a sistemului de airbag-uri in perioada de garantie, pe motiv ca acestea nu ar functiona la parametri corecti.

Taguri: BMW

Comentarii (7)

  • ALX CT
    Cat Tupeu
    Pai ba BOILOR voi aveti masini egale ca pret dar nu si ca performante si calitate car europenii,aveti o siguranta de 2 lei,masinile voastre de jdemiii de dolari au cate 2-3 stele la EURONCAP si bmw are 5-6 si v-ati trezit ca nu sunt bune airbagurile la bmw?e prea evident ca e o masura gen aia cu "chinezu si s-ul lui" cu care a facut accident si boul zicea ca nu sunt bune mercedes-urile" doamne chiar asa pe fata,SI ASTEA SUNT CONSTATARI DE PERSOANE GEN "INGINER INFORMATICIAN +GPS = stupid american'cititi subiectele mai vechi!
    0 1
  • cressty
    bah mortal kombat
    cum adica cat tupeu.... u crezi ca bmw e o masina perfecta?? si nu am auzit sa existe 6 stele.
    1 0
  • cosmin
    asa e la el la constanta, zdreanta lui de vw are 6 stele......
    0 1
  • AlX CT
    LOL
    La faza cu 6 stele recunosc ca am gresit.@cressty Am zis ca bmw(masinile germane) sunt mult mai bune la TOT fata de cele americane@cosmin sa dea Domnu sa am un Volkswagen in fata portii si am zis mai sus ca la "6 ste;e" am gresit.
    0 1
  • cressty
    pt AIX CT
    eu te-am inteles, si stiu ca masinile gemane sunt foarte sigure dar se mai intampla sa aibe si unele defectiuni tehnice. si apropo de chinezul ala: omu e plin de bani si si-a cumparat o masina germana tocmai pt a avea siguranta ca altfel isi lua LOGAN:) ca e mai ieftina. si sa constate ca s-a inselat...
    0 0
  • x
    am incredere ca bmw va gasi o rezolvare la aceasta problema fara sa-i strice imagina de masina super de o are pe tot globul.sunt multe marci care au avut probleme tehnice ,dar ma cam mira faptul ca cele mai multe se gasesc in sua
    0 0
  • constatare
    oameni buni nu are rost sa va certati pentru lucruri la care nu aveti nici o putere.Fiecare firma sau stat isi protejeaza produsele si piata.Deasemenea este normal ca sa mai existe si scapari in procesul de productie,sau momentul si conditiile unui accident nu sunt similare cu cele ale testelor.Faptul ca unui individ i se potriveste o marca de produs,sau se identifica cu ea nu trebuie sa constituie un subiect fulminant.Personal cred ca fiecare are dreptate atunci cand isi sustine masina/marca pe care o are in fata usii/portii.Restul e demagogie.Nu poti sa -ti dai cu parearea(sa te bati cu capul in zid)pentru un lucru despre care nu-l ai si singurele informatii pe care le ai sunt din surse terte.Revenind la BMW pot sa va spun-si asta din experienta propie -ca modelele ptr SUA bat modelele ptr Europa de departe in ceea ce priveste siguranta.Dar ce a-ti vrea?sa dea americanul deoparte marcile consacrate in SUA ptr importurile europene?prin anii 30 HP nu producea imprimante - ci primele modele de masini blindate.(HP=Hewlett Packard) Restul e istorie-Piata de consum au creat-o americanii si nu europenii.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru