Airbaguri cortina pentru modelele cabrio

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 15.09.2008
TRW Automotive a dezvoltat un nou sistem de airbag cortina pentru modelele cabrio, asteptat sa debuteze in iarna.

Siguranta pasagerilor este un domeniu in care se fac noi progrese constant. Ultima noutate in acest domeniu este airbagul cortina pentru modelele cabrio, pozitionat in partea laterala a scaunului.

Noul tip de airbag a fost inventat de TRW Automotive si este asteptat sa debuteze la sfarsitul anului in gama de echipare a unui constructor european important. Kitul pregatit de TRW Automotive include in partea laterala a scaunului obisnuitul airbag lateral si in partea superioara a acestui noul airbag de tip cortina.

Alexander Heilig, director al departamentului european TRW Automotive Occupant Safety Systems, a declarat: "Noul sistem de protectie dezvoltat de noi se individualizeaza prin cele doua airbaguri care protejeaza zona toracelui si cea a capului. Cele doua sisteme sunt programate sa se deschida in cazul unui impact lateral sau a unei rostogoliri. Desi functioneaza individual pentru ca ofera zone de protectie diferite, cele doua airbaguri functioneaza cu senzori comuni", a mai afirmat Heilig.

via | CarScoop

Comentarii (2)

  • Crysty
    Air bag
    O idee excelenta! Felicitari celor care au avut ideea. Sunt convins ca majoritatea producatorilor, in cel mai scurt timp, vor copia aceasta inventie !
    0 0
  • Andrei
    De copiat nu prea cred ca se poate@
    De copiat nu se poate dar de licentat ideea se rezolva cu siguranta. Produsul asta sigur este inregistrat undeva deja.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru