Airbagurile Volvo au implinit 20 de ani

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 03.04.2007
Constructorul suedez a implinit 20 de ani de la introducerea primelor airbaguri pe modelele sale.

Astazi aproape toate vehiculele de pasageri sunt echipate cu airbag-uri. In majoritatea cazurilor airbagurile fac diferenta care poate vinde o masina. Statisticile sprijina valoarea acestor echipamente de siguranta. Potrivit NHTSA (National Highway and Transportation Safety Administration) din Statele Unite, vietile a aproape 20.000 de oameni au fost salvate multumita airbagurilor, din 1987 pana in prezent.

Volvo a fost primul constructor care a introdus centura de siguranta cu prindere in trei puncte si printre primii care s-au preocupat de echiparea modelelor sale cu airbaguri. Inca din 1970 Volvo experimenta airbagul ca o solutie de reducere a fatalitatilor. La acea vreme guvernul Statelor Unite inca se straduia sa introduca obligativitatea echiparii tuturor masinilor cu centuri de siguranta.

Cu toate acestea, abia in 1984 Volvo a infiintat o echipa care sa se ocupe de primul proiect SRS. In 1987 Volvo a introdus primele modele echipate cu airbaguri, iar 12 ani mai tarziu a instalat primele "airbaguri inteligente" care masoara greutatea corpului, viteza si unghiul impactului pentru a ajusta forta de declansare automata.

Din 1987 si pana in prezent Volvo a vandut numai in Statele Unite doua milioane de vehicule echipate cu airbaguri.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru