Alcoolmetru de la Volvo

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 04.09.2007
Volvo a creat un instrument de masurare a alcoolemiei care nu permite pornirea masinii in cazul in care soferul a baut.

Volvo a anuntat lansarea Alcoguard, o tehnologie al carei scop este acela de a impiedica soferul sa porneasca masina in timp ce se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Gadgetul Volvo se bazeaza pe o unitate asemanatoare alcoolmetrului utilizat de politie care se aseaza intr-un loc special amenajat sub bordul modelelor implicate in studiul Volvo: S80, V70 si XC70.

Sistemul a fost testat in Suedia, acolo unde alcoolemia maxima admisa este de 0.2 grame/litru. Inainte de start, soferul este invitat sa sufle in alcoolemtru. Pe langa textul de pe bord, care ii indica pornirea masinii sau refuzul sistemului de a o porni, indicatoarele luminoase colorate de pe instrumentul Volvo indica chiar nivelul alcoolemiei soferului. Sistemul poate fi personalizat in functie de limita de alcool in sange din fiecare tara si va intra in vanzare in primavara anului 2008.

Comentarii (3)

  • sträinul
    alcootest
    Ar fi o catastrofa sa pui pe masinile conduse in Romania.
    0 0
  • unde ...nu-i ,nu se cere....
    care ar fi catastrofa?
    raman politistii, medicii si groparii ...SOMERI?!
    0 0
  • Fas
    Nu stiu cat este de utila inventia asta, pentru ca soferul chiar daca este baut isi va pune nevasta sa sufle in locul lui...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru