Alfa 169, in colaborare cu Mercedes?

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 31.10.2007
Alfa Romeo isi doreste platforma lui E-Klasse pentru viitoarea limuzina 169, care va fi lansata in 2009.

Colaborarile intre marii constructori ai lumii continua. Desi acum ceva vreme parea imposibila o legatura intre italieni si germani, rivali de moarte in ceea ce priveste domeniul auto si nu numai, Alfa Romeo ar putea colabora cu Mercedes la producerea viitoarei limuzine a italienilor, Alfa 169.

Indiciile eventualei colaborari au fost lansate de insusi seful Fiat, Sergio Marchionne,care acum cateva saptamani a nominalizat Mercedes intr-o lista de posibili "prieteni de viitor" ai marcilor italiene. Legatura cu Mercedes este realizabila in conditiile in care am aflat acum cateva zile faptul ca italienii intentioneaza sa introduca pe toata gama un sistem de tractiune posterioara. Desi initial se zvonea ca pachetul RWD va fi preluat de la Maserati, acesta este mult prea scump pentru ca modelele Alfa sa ramana la un nivel de pret acceptabil.

Astfel, ultimele zvonuri arata Alfa Romeo 169, model care este programat sa apara cel mai devreme in 2009, se va baza pe una dintre limuzinele de lux ale germanilor.

In schimb, Mercedes va beneficia de platformele Fiat pentru modele de clasa mica si mini, urmand sa construiasca viitoarele A sau B-Klasse pe baza acestora.

Mercedes nu se afla in premiera in centrul unui zvon de acest tip, compania germana fiind "suspectata" ca ar negocia o colaborare identica cu BMW.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru