Alfa Romeo 6C: ipoteza unui rival al lui Porsche 911, bazat pe Maserati Alfieri

de Bogdan Mirică
Miercuri, 27.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alfa Romeo va profita de pe urma platformei noi, introduse de Maserati Alfieri. Colegii de concern plănuiesc un Alfa Romeo 6C, rival pentru Jaguar F-Type şi chiar Porsche 911.

Grupul Fiat va căuta să exploateze la maxim platforma viitorului Maserati Alfieri, un coupe de performanţă, anticipat de conceptul cu acelaşi nume în urmă cu doar câteva luni la Salonul Auto de la Geneva.

Maserati Alfieri: detalii şi informaţii oficiale

Potrivit jurnaliştilor britanici ai publicaţiei AutoExpress, Maserati Alfieri va sta şi la baza unui model Alfa Romeo. Acesta ar urma să se numească 6C, să fie poziţionat deasupra lui 4C şi să atace modele ca Jaguar F-Type sau chiar Porsche 911.

Esential 2017 este anul în care este aşteptat să debuteze Alfa Romeo 6C.
Designul va fi inspirat de cel al fratelui mai mic, Alfa 4C şi va încerca să fie cât mai agresiv. Sub caroserie se va afla un motor V6 de 3.0 litri, bi-turbo, capabil să producă între 480 şi 520 de cai putere, suficient pentru a se lua de gât cu modelele mai sus menţionate.

Modelul Alfa Romeo 6C este aşteptat să debuteze oficial abia în 2017, la un an de la introducerea versiunii de serie a lui Maserati Alfieri.

Producţia sa va fi limitată însă la un număr de unităţi cuprins între 3500 şi 5000.

via autoexpress

Comentarii (1)

  • Claudiu
    N-ar fi rau...doar ca sunt saturat de ipoteze si prezumtii din partea grupului Fiat in ceea ce priveste marca Alfa Romeo.Da-ti bai drumul la modele noi,sau macar aplicati facelifturi.Alfa merita,si meritam si noi consumatorii.Si ne multumim si cu modele de cca 300 CP,nu sariti direct in lumea viselor voastre cu cei 400-500 CP..... P.S..Recunosc ca sunt alfist pana si in maduva oaselor :) Am 35 de ani,si am avut Dacia 1300 a p[arintilor,Honda Prelude 1.8 carburatie an 1984,Fiat mareea 1.9 JTD de 2 ori,Alfa 156 2.4 Jtd,,detin Volvo V40 t4,si Punto Punto 1.2 16 v :) Mi se pare ca am regresat :))
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru