Alfa Romeo ar putea lansa un nou SUV în luna martie: modelul ar urma să folosească aceeași platformă ca Jeep Renegade

de Daniel Popescu
Marti, 19.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alfa Romeo pregătește lansarea unui nou SUV cu ocazia Salonului Auto de la Geneva de la începutul lunii martie, potrivit unor informații neoficiale.

Alfa Romeo intenționează să-și extindă gama de SUV-uri pentru a profita de creșterea popularității acestui segment.

Potrivit unor informații dezvăluite de publicația Autoblog din Grecia, constructorul italian va prezenta un nou SUV cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, care își va deschide porțile în 5 martie.

În plus, nu este exclus ca primele magini și detalii să fie prezentate cu câteva zile mai devreme, așa cum procedează cei mai mulți constructori în ultima perioadă. De asemenea, există speculații că noul SUV va utiliza platforma lui Jeep Renegade, iar o serie de informații anterioare indică faptul că producția va fi realizată la uzina Pomigliano din Italia.

Nu în ultimul rând, sursa citată afirmă că Alfa Romeo intenționează să lanseze și o versiune plug-in hybrid a noului SUV-ului, ca parte a planului de a lansa 6 modele PHEV până în 2022.

Noul SUV pregătit pentru luna martie ar urma să fie poziționat în gamă sub Stelvio (foto).

Acesta va fi unul dintre cele două SUV-uri anunțate de Alfa Romeo încă din vara anului trecut și va avea rivali precum BMW X1, Audi Q3 sau Volvo XC40.

Între timp, detaliile despre cel de-al doilea nou SUV, care va fi poziționat deasupra lui Stelvio, sunt mai puține și se referă în special la versiuni electrificate. Inginerii Alfa Romeo estimează că pot atinge o autonomie electrică de 50 de kilometri și un timp mai mic de 5 secunde până la 100 km/h.

Tot anul trecut, Alfa Romeo a anunțat relansarea unor modele legendare precum 8C și GTV, acestea urmând să fie prezentate cel târziu în 2022.

Via Autoblog.gr, Motor1

Comentarii (3)

  • Marcello Gandini
    Declinare caroseriilor Alfa Romeo sub aceasta forma nu face decat sa ma deprime.
    Chiar daca modelele Montreal si Alfa Romeo 90 nu sunt poate printre modelele cele mai reprezentative ale milanezilor (modestia sper ca mai reprezinta o calitate in design:-)) pentru mine constituie abordarea stilistica care ar trebui sa defineasca optima abordare marketizata in prezent si poate :-)) si in viitor : *meccanica delle emozioni*.
    10 1
  • Adrian M
    Sa nu obtina tot atatea stele euroncap ca ultimul suv Jeep sau mai rau, noul Panda.
    2 1
  • hazard
    buna platforma https://www.youtube.com/watch?v=dCEthdH7iYw
    noroc cu masinile astea performante,de ultima generatie, sa mai vanda si Dacia modelele "noi"
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru