Alfa Romeo Disco Volante câştigă premiul de design la Concursul de Eleganţă de la Villa d'Este

de Sebastian Toma
Joi, 30.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alfa Romeo a câştigat, pentru al doilea an consecutiv, titlul de "Cel mai bun design" la Concursul de Eleganţă de la Villa d'Este, categoria "Concepte şi prototipuri".

Esential 100.000 de euro costă un Alfa Romeo Discovolante construit de Touring Superleggera.
Alfa Romeo Disco Volante Concept, modelul realizat de Touring Superleggera şi prezentat iniţial la Salonul Auto de la Geneva, a câştigat un premiu pentru design la Concursul de Eleganţă de la Villa d'Este. Modelul italian a câştigat premiul pentru cel mai bun design la categoria care vizează conceptele şi prototipurile, marcând a doua victorie consecutivă a mărcii Alfa Romeo la această disciplină. Prototipul a fost realizat în peste 4.000 de ore de lucru, iar acesta aminteşte de modelul Alfa Romeo 1900 C52, proiectat în 1952 de acelaşi atelier de design.

Baza lui Disco Volante Concept este platforma tehnică a lui 8C Competizione, de la care a preluat motorul şi şasiul. Astfel, Conceptul Disco Volante are un motor V8 de 4.7 litri, care livrează 450 CP şi 480 Nm. Cu ajutorul cutiei secvenţiale cu şase trepte şi a unui diferenţial cu alunecare limitată, modelul pune puterea pe şosea îndeajuns de eficient pentru ca performanţele să se ridice la nivelul look-ului exterior al modelului: 4.2 secunde pentru 0-100 km /h şi o viteză maximă de 290 km/h.

Cei de la Touring Superleggera construiesc prototipuri de Disco Volante la comandă, exemplarul de la Concursul de Eleganţă Villa d'Este fiind cu şasiul numărul unu, dar milanezii vor realiza încă două exemplare în viitorul apropiat.

Deşi v-aţi putea aştepta la preţuri astronomice - cumva normale pentru efortul depus la producţia unui exemplar şi pentru nivelul de exclusivitate pe care maşina îl oferă - pe eticheta acestui model care combină clasicul cu modernul scrie 100.000 de euro. Adică 10% din preţul de vânzare al unui McLaren P1 sau al noului LaFerrari.

Via AlfaRomeo

Comentarii (18)

  • Daca nu iti place masina asta, ceva e in neregula cu tine, nu cu masina.
    27 12
  • Sa inteleg ca pt celalate categorii trebuie sa "alergam" pe gogal? @ztele nu mi se pare ceva extraordinar acest concept (poate ca este in comparatie cu celalate competitoare)! Masina are o nota mult prea feminina! Are un spate destul de ok insa nu as putea spune acelasi lucru cand o privesc din fata! Imi aduce aminte de fiat coupe vazuta din fata (seamana chiar f mult).
    12 14
  • Asta pentru ca si Fiat Coupe este inspirat din Disco Volante (cel original)
    11 6
  • Dar dc nu imi plac femeile cu tatuaje dubioase (cocalaresti as putea spune) e ceva in neregula cu mine sau am gusturi bune?
    11 5
  • americanizatule....du-te cu bicla in parc si lasa comparatiile tale dubioase si de neinteles pt tine!! atat poti ce nu intelegi?
    4 6
  • intotdeauna alfa va ramane o imagine de neuitat!! daca vrei altceva incearcca o alfa 159 e una dintre cele mai frumoase sedanuri...
    17 4
  • Masina se inspira din gama Ferrari la fata, unde doar spoilerul este schimbat. (uitati-va la 599GTB SI F430 sa vedeti farurile). Spatele este minunat.
    Ce nu-mi place este privita din lateral la roata din fata care parca nu se imbina perfect cu masina. Nu-mi place cum e taiata drept deasupra rotii. Tot la fel este si in cazul Fiatului Coupe.
    Interiorul este ok.
    Dar parca tot as prefera BMW-ul prezentat saptamana aceasta.
    @@men: Nu il intelege gresit. Nu exista doua persoane identice. Deci poate el are alte gusturi. De exemplu mie o Toyota Supra cand ii vad designul imi inspira ceva ce nu il pot descrie in cuvinte... zici ca alearga cu 200km/h si cand sta pe loc. Uneori designurile ne transmit un sentiment ciudat, pe care cred ca il au acuma fanii italiencelor, pe care restul nu-l simtim. :)
    8 6
  • @edi80
    si totodata cel ami greu sedan! i se mai spune balena!
    2 5
  • This girl is on fire!
    3 3
  • Alfa Romeo 159 - 1490 kg
    Bmw E90 - 1370 kg
    Audi A4 B7 - 1430 kg
    Peugeot 407 - 1567 kg
    Vw Passat - 1570 kg
    Honda Accord - 1451 kg

    Mai grea decat Seria 3, dar cam tot aceeasi chestie cu restul.
    6 6
  • @ztele
    159 nu e in aceeasi clasa cu passat sau accord :)) Passatul este in ac clasa cu seria 5/a6. Iar A4-ul B6 (din aceeasi generatie adica are fix 1390 cu motor 1.8 FARA quattro)) , E90, 318i Unladen weight 1360 Atat la a4 cat si la 3'ar greutatea a crescut la ultima generatie (mai multe gadgeturi/optiuni/elemente de siguranta) insa la generatia precedenta (cea din care face parte si 159) diferenta este de 100kg + DECI BALENA
    5 10
  • @ztele
    De unde le scoti ?

    Honda accord 4Dr Saloon (2003-08) 2.0i VTEC Unladen weight 1365
    Honda Accord (2008-12) 4Dr Saloon 2.0i VTEC Unladen weight 1443
    8 2
  • @ztele
    De unde le scoti ? La motorizari/cutii (Auto/manual) te uiti?
    Volkswagen Passat (2005-11)
    4Dr Saloon 1.8 TSI S Unladen weight 1422


    Volkswagen Passat (2010-)
    4Dr Saloon 1.8 TSI Unladen weight 1502
    5 1
  • a.l.f.a
    Am vazut-o si pe asta: Passat e in clasa cu serie 5/A6.No comment.
    13 4
  • yoyo@alfa
    pai si jetta pe ce clasa intra atunci ? A1/seria1?
    4 3
  • inexorabil
    Emana ceva inefabil si totodata fascinant Alfa Romeo. Orice Alfa Romeo. La acest concept, spatele pare o prelucrare mai grosolana a lui LaFerrari, dar nu-i nicio problema. Interiorul este tipic supersport si inclina, de data asta, spre F12 Berlinetta. Per total, nota 8 din partea mea.
    2 0
  • @inexorabil: google "Alfa Romeo Disco Volante original", sa vezi de unde prelucreaza grosolan LaFerrari :)
    3 1
  • @yoyo jetta e un junghi de masina. Are o intreaga clasa numai pentru ea :))
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru