Alfa Romeo G1: primul model din istoria Alfa Romeo va fi scos la licitație

de Petre Barac, Foto: RM Sotheby's
Vineri, 20.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un model Alfa Romeo G1 din 1921 va fi scos la licitație de casa RM Sotheby’s la începutul anului viitor. G1 este primul model Alfa Romeo din istoria companiei.

Casa de licitații RM Sotheby’s, una dintre cele mai cunoscute din lume, ne-a obișnuit de-a lungul timpului cu o mulțime de mașini clasice care au făcut deliciul colecționarilor din toată lumea.

La începutul anului viitor, RM Sotheby’s va organiza o licitație în statul american Arizona. Cea mai veche mașină scoasă la licitație acolo va fi o Alfa Romeo G1 din 1921.

Alfa Romeo G1 este primul model din istoria companiei italiene după dispariția brandului A.L.F.A. Mașină de lux la acea vreme, G1 a fost dotată cu un motor de 6.3 litri ce dezvolta 71 de cai putere și un cuplu de 293 Nm. Viteza maximă a lui G1 era de 138 de kilometri pe oră.

Doar 52 de exemplare au fost produse între 1921 și 1923. Motorul de 6.3 litri și prețurile mari ale petrolului la vremea respectivă au pus pe fugă toți clienții. Nici măcar un cumpărător pentru Alfa Romeo G1 nu a fost găsit în Italia, iar aproape toate cele 52 de modele au ajuns în Australia.

Printre ele se numără și mașina care va fi scoasă la licitație în ianuarie.

Potrivit RM Sotheby’s, acest G1 a fost găsit la sfârșitul anilor ’40 și pus la păstrare. Mașina a fost cumpărată de un pasionat în 1965, restaurată în 1970 și încă o dată la începutul anilor 2000.

Prețul acestei bijuterii nu a fost încă stabilit, dar casa de licitații estimează că mașina ar putea să ajungă la noul proprietar pentru cel puțin un milion de dolari.

Via Motor1, RM Sotheby’s

Comentarii (6)

  • CRISTIAN
    O adevarata masina de colectie, as putea paria ca va lua mai mult decat McLaren F1 si Centenario la un loc daca se aduna marii colectionari.
    Ce spuneti d.le Tiriac? O vedem si noi? Macar virtual...
    7 0
  • Nu știu, doar un milion de dolari? Câte exemplare mai există? S-ar putea să fie adjudecat la un preț mult mai mare.
    1 0
  • @Petre Petre Barac

    Primul model Alfa Romeo? De ce? Ca este intiulat G1? Istoria marcii incepe in 1906 iar inceputurile sunt legate de colaborarea cu producatorul francez Alexandre Darracq, respectiv de ansamblarea in Italia a automobilelor ce-i purtau numele acestuia.... Prima masina care a purtat numele A.L.F.A (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili) a fost Alfa 24 HP si a fost lansata in 1910, Dupa coptarea industriasului italian Nicola Romeo (1915) denumirea se schimba din nou in "Alfa Romeo.", iar prima masina care a purtat numele asta este modelul Torpedo - 20-30 HP, model care s-a fabricat si inainte de rebranding sub denumirea ALFA

    G1 este primul model dezvoltat integral dupa ce compania s-a numit Alfa Romeo. Nu este primul model din istoria marcii, pentru ca istoria unei marci inseamna mult mai mult decat ultimul nume cunoscut, dupa cum nu este nici primul model care a purtat numele Alfa Romeo.
    5 0
  • @LR

    Au fost construite in jur de 50 de exemplare... Culmea, nu au prea avu mare succes in Italia ... Singurul exemplar cunoscut pana de curand era detinut de un dealer Alfa Romeo din Noua Zeelanda .... E posibil ca modelul la care se refera articolul sa fie al doilea....
    3 0
  • Mulțumesc, Misha, dar ce spui tu am citit în articol. Întrebarea mea era câte mai există în prezent. Adică, câte s-au păstrat?
    OK, să înțeleg că mai există doar două exemplare, din care unul e cel din articol.
    0 0
  • Pai, cam da... Pana sa citesc articolul asta stiam doar de exemplarul existent in patrimoniul delerului Alfa din New Zeeland, despre care ti-am spus ... Avand in vedere ca articolul nu face referire la asta, se poate trage concluzia ca masina ce face obiectul liciatiei este al doilea model existent....
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru