Alfa Romeo Junior

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 30.01.2007
Constructorul italian se pregateste sa intre in concurenta cu Mini si Fiat 500 prin lansarea la inceputul anului viitor a hatchback-ului Junior.

Ultimele detalii privind noul model Alfa romeo Junior sunt foarte apropiate de ceea ce constructorul italian prezentase intr-o schita cu ceva timp in urma. Productia lui Junior 2008 a fost confirmata si se anunta ca o concurenta serioasa pentru modele populare ca Mini, viitorul model de clasa mica Audi si pentru Fiat 500.

La o intalnire a investitorilor boss-ul Fiat, Sergio Marchionne, a prezentat noi schite ale conceptului si eventualele preturi cu care se va vinde modelul. Schita Junior-ului dezvaluie un hatchback cu linii de coupe in trei usi. Noul Junior se asteapta sa fie produs la uzina Turinese din Mirafiori, Italia, impreuna cu Fiat Grande Punto. Micul Alfa va fi construit pe aceeasi platforma cu Punto.

Modelul de baza va fi echipat cu un motor turbo Fiat de 1.4 litri care sa dezvolte 150 de cai putere. Versiunea de top va fi propulsata de un motor cu injectie directa in patru cilindri 1.8 JTB care ofera 220 de cai putere. Aceasta varianta de performanta se va numi "4C Junior", dupa modelul supersport 8C Competizione.

Transmisia fata a micului hatchback va ingloba sistemul inovativ Q2 cu diferential auto-blocant. La exterior Junior va fi echipat cu jante din aliaj si un bodykit agresiv.

Modelul este asteptat sa intre in productie la inceputul lui 2008, la jumatatea acestui an fiind asteptate sa apara in showroom-uri. Pretul unui exemplar a fost estimat la 16.000 euro. Lansarea lui Junior va coincide cu relansarea brand-ului Alfa pe piata din Statele Unite, desi micul hatchback nu va fi vandut peste ocean datorita pretului.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru