Alfa Romeo MiTo primeşte motorul Twin Air de 0.9 litri şi 85 CP

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 02.05.2012
Alfa Romeo a anunţat debutul european al propulsorului TwinAir de 0.9 litri pe actualul MiTo. Unitatea pe benzină oferă 85 de cai putere şi 145 de Nm.

După ce l-am văzut instalat pe actualele Fiat 500, Panda, Punto, dar şi pe Lancia Ypsilon, micul motor TwinAir, cu doar doi cilindri, va debuta şi în gama Alfa Romeo.

Constructorul italian va introduce unitatea de 0.9 litri pe actualul MiTo pentru a oferi o alternativă nouă între deja existentele versiuni de putere ale motorului de 1.4 litri (78, respectiv 105 cai putere).

Recompensat cu titlul de ”Motorul anului 2011”, propulsorul va oferi subcompactei italiene o putere de 85 de cai la 5500 de rotaţii şi un cuplu motor de 145 Nm, resimţit încă de la 2000 de rotaţii. Resursele îi permit modelului să accelereze de la 0 la 100 de km/h în 12.6 secunde şi să atingă o viteză maximă de 172 km/h.

Chiar şi aşa, performanţele în materie de eficienţă rămân impresionante. Potrivit datelor oficiale, versiunea va consuma în medie 4.2 litri/100 de kilometri şi va emite doar 98 g/km, un record pentru acest segment, după cum declară Alfa Romeo.

via l leblogauto

Comentarii (6)

  • Amorezul
    Tampiti domnule !!!! Tampiti!!!! Cum dracu sa pui un motor cat o cutie de chibrit pe un Alfa Romeo?? Aceasta marca e una de lux si performanta nu economica! Eu as fi pus un motor de minim 1.6 turbo benzina pe Mito.
    7 20
  • e cuore sportivo bueii...nici nu sti tu!
    5 2
  • Daaa... Minim un doua mii turbodizal. Pai daca broasca merge in oras cu ea, ce sa faca cu 211 cai putere ? Nu e masina de viteza, liniute sau alea alea. Sunt masini facute sa mergi in oras, pe langa, pt tineret...Afara tineretu are masini mici, nu A6 trei mii
    5 2
  • tan@CNC
    1)dc motorul asta era pus pe un polo nu cred ca mai aveai aceeasi parere!
    2) alfa s-a vrut o marca ce produce masini cu valente sportive inca de la infiintare
    3) ciao
    5 1
  • @Amorezul Cum sa fie Alfa de lux ? Ca marca abea e premium...
    dar apoi de lux. Mai invata !
    3 1
  • @tan
    1) Aceeasi parere. Sunt masini mici, amandoua. Oricum sa stii ca nu sunt fan VAG.
    2) Adevarat....Unele lucruri nu le inteleg nici eu. In ultimul timp valentele sportive la alfa se vad doar prin detalii in design. Paranteza!Alfa nu s-a vrut o marca cu valente sportive, alfa a FOST o marca sportiva. Pacat ca nu mai este.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru