Alfa Romeo Pandion - cadoul Bertone pentru centenarul Alfa

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 17.02.2010
Casa de design Bertone a creat un concept interesant cu ocazia celor 100 de ani pe care ii implineste Alfa Romeo in 2010.

Stile Bertone a publicat primele imagini cu unul dintre cele trei concepte Alfa Romeo pe care trio-ul de case de design italiene Pininfarina, Bertone si Giugiaro le va aduce la Salonul de la Geneva. Denumit oficial Alfa Romeo Pandion, conceptul nu era cunoscut pana astazi decat printr-un desen-teaser care nu lasa sa se vada decat o parte din liniile interesante ale acestuia.

Prototipul dezvoltat de Bertone cu ocazia implinirii centenarului Alfa Romeo are 4.82 de metri in lungime, dar masoara doar o tona. Explicatia consta in faptul ca aproape intreaga masina a fost construita pe baza de fibra de carbon. La baza, Pandion are platforma lui Alfa Romeo 8C Competizione, fiind astfel un coupe cu 2+2 locuri. Sub capota, inginerii Bertone au lasat la o parte aplecarile ecologice ale ultimilor ani in ceea ce priveste conceptele si au montat o unitate V8 care face cinste cu adevarat unei marci sportive care implineste 100 de ani.

Informatiile tehnice legate de conceptul Bertone sunt inca limitate, casa italiana asteptand pana la Geneva pentru a dezvalui toate datele importante legate de noul sau prototip.

via | ZerCustoms

Comentarii (5)

  • copie
    LAso dracu de treaba ca seamana cu BMW Vision EfficientDynamics , toti copiaza BMW , toti vor sa faca concurenti pentru BMW , de ce ???? , pentru ca sunt prea buni . Pana si TESLA a copiat BMW cu conceptul EYE . Astia de la bmw chiar sunt prosti , chinezi ii cloneaza , astia ii copie si ei stau cu mainile in san .
    3 17
  • Andrei.P
    Conceptul asta a fost anuntat si inceput cu mult inainte sa apara conceptul de la BMW, dureaza mult sa produci un astfel de concept, era imposibil sa se fi apucat dupa aparitia conceptului de la BMW. Eu nu vad ce are in comun conceptul de la BMW cu nici un model BMW (insa are fata aplecata si farurile in still 159) in schimb acest concept de la Bertone chiar seamana cu alfele din productie.
    10 1
  • RE copie
    Poanta buna ALEX =)) E destul sa te uiti la modelele deja in fabricatie si o sa-ti dai seama ca in materie de design, ALFA ROMEO (sau alte marci italiene) nu prea au ce copia de la BMW, doar in eventualitatea in care ar dori sa-si impacheteze produsele in cutii inaintea livrarii.
    7 1
  • AgentSmith
    @ALEX
    BMW EfficientDynamics seamana cu o Alfa Romeo 159 din fata - cu linii ceva mai agresive. Ceea ce nu este un lucru rau. Din punctul meu de vedere, daca ar colabora cele doua firme - design de la Alfa, motoare si tren de rulare de la BMW, ar fi perfect.
    0 0
  • Razvan
    alfa romeo pandion... hmmm imi place aspectul desi seamana mult cu ford gt din anii 2004 - 2006(4000 de exemplare in toata lumea) , formatul masinii este leit cu cel al fordului gt, desi nu are aceelasi design...dar oare ii si la fel de bestiala cand trebuie sa o conduci /:) ? sa speram :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru