Alfa Romeo pregătește succesori pentru Giulietta și 4C: “Este foarte dificil să facem profit”

de Petre Barac
Duminica, 31.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alfa Romeo a dezvăluit că se pregătește să lanseze o nouă versiune pentru hatchback-ul Giulietta, precum și o revizuire pentru coupe-ul 4C.

În căutarea profitului, italienii de la Alfa Romeo vor să-și diversifice portofoliul ca să-și îndeplinească această misiune.

Roberto Fedeli, directorul tehnic al constructorului din Torino, a dezvăluit planurile companiei pentru lansarea unei noi versiuni a hatchback-ului Giulietta, precum și o versiune revizuită a coupe-ului 4C.

“Pentru a completa gama de produse de la Alfa Romeo avem nevoie de doi piloni de susținere: o mașină în segmentul compact și apoi, evident, o sportivă, o super sportivă”, a declarat oficialul companiei.

Detaliile privind datele de lansare nu au fost prezentate, însă una dintre problemele cu care se va confrunta constructorul italian este să facă din Giulietta un model profitabil într-o piață foarte competitivă.

“Este foarte greu să facem profit pe acest segment”, a recunoscut Roberto Fedeli.

În ceea ce privește modelul 4C, Alfa Romeo va lansa întâi update-uri pentru versiunile coupe și spider, înainte să ia o decizie radicală de “reinventare” cu un nou motor și alt șasiu.

Via Autoexpress

Comentarii (5)

  • schumi
    Ar fi o decizie foarte inteleapta, sa continue modelul 4C!
    7 1
  • Arogantul
    pt ei sa se dea cu curu de pamant si sa socata versiuni dupa versiuni, cu super motoare si super design, degeaba daca calitatea asamblarii nu creste, vor ramane un producator de mana a doua
    13 17
  • Cineva
    @Arogantul

    Adevar grait-ai !
    2 7
  • Sunt curios cati din cei de mai sus au avut Alfa si mai ales cati s-au urcat in noile modele (Stelvio si Giulia). None, cum zice englezul.
    12 1
  • Andy, ai dreptate, insa Arogantul are si el dreptatea lui. Eu sunt Alfist, cu 2 buc chiar. Se simte o scadere in calitate de productie de la 147 la Giulietta (ce am eu). O marca premium trebuie sa si ofere premium, nu doar sa ceara pretul. Un coleg are o Giulia iar in primii 20000 de km a fost client fidel al service-ului in fiecare sapt. Sa bati un drum de 800km saptamanal, pentru o masina de 50k euro, nu este ok. In schimb, 147-le meu are aproape 200k km si nici nu tuseste, sa spun asa.

    Desi sunt fan, zic sincer ca Alfa trebuie sa isi diversifice gama pentru a ajunge la un target mai larg, dar trebuie sa umble mult si la calitatea proiectarii si a constructiei. Realitatea este ca multi raman fani Alfa, insa au cu totul alte masini in dotare.

    Abia au inviat asa ca sa le dam ceva timp sa-si faca ordine in ograda.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru