Alianta Fiat Chrysler va naste doua SUV-uri Alfa Romeo

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 22.06.2009
Planurile aliantei Fiat-Chrysler includ printre altele si dezvoltarea a doua noi SUV-uri premium in gama Alfa Romeo, primul urmand sa debuteze in 2011.

Alianta celor doi mari constructori auto, Chrysler si Fiat, va naste noi modele in gama ambelor grupuri, si americanii si italienii urmand sa beneficieze de platforme comune si o mai buna distributie pe piata mondiala.

Dupa ce reprezentantii celor doua companii au anuntat oficial ca Fiat 500 si Panda vor fi produse la uzina Toluca din Mexic si ca vor debuta pe piata din SUA abia in 2011, un nou comunicat oficial dezvaluie modelele care vor lua nastere in gama viitoarei aliante.

Se pare ca platforma C-EVO, dezvoltata de Fiat, isi va gasi intrebuintare si pe modelele americanilor, urmand sa fie regasita pe noile generatii Dodge Journey si Caliber, Chrysler Sebring si Jeep Liberty. Surpriza o va constitui insa utilizarea platformei C-EVO pentru dezvoltarea unui nou membru in gama Alfa Romeo. Este vorba despre un SUV care va activa pe piata premium alaturi de modele consacrate deja. Momentan nu exista informatii despre Dodge Avenger, ceea ce inseamna ca americanii ar putea renunta la modelul care se vinde de curand si in Romania.

Se pare ca Alfa Romeo nu se va opri doar la SUV-ul dezvoltat pe platforma C-EVO, urmand sa dea nastere inca unui model off-road care va imprumuta insa platforma lui Jeep Grand Cherokee.

Numele sau se asteapta sa fie GTX, data lansarii urmand sa fie undeva in 2011. De productie se va ocupa uzina Jefferson North, unde se produce deja Grand Cherokee. Chiar si asa, modelul va avea destinatie globala, Alfa Romeo asteptandu-se sa vanda anual aproximativ 30.000 de unitati.

Alianta italo-americana va naste si noua generatie Dodge Hornet, asteptata sa debuteze abia in 2011 pe platforma Fiat 199. Productia va demara la uzina Chrysler Belvidere, unde, tot din 2011, va fi asamblata si Alfa Romeo Mi.To.

via | Leftlane

Comentarii (3)

  • cosmin
    si uite asa vor face rost italienii de tehnologie mercedes pt GTX-ul lor
    4 2
  • de cand se chinuiau saracii sa faca si ei ca toata lumea buna un "gip" ..uite ca o sa le reuseasca! ptiuuu drace alfa gip visul oricarui core sportivo!
    5 1
  • buhahaha
    sa fie binevenitii si manelistii ce vor hasculta guta din esuviuri alfa! buhahahaha
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru