Alianţa Renault-Nissan şi Mitsubishi vor colabora pentru lansarea unor modele viitoare

de Bogdan Mirică
Marti, 05.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mitsubishi va strânge mâna Alianţei Renault-Nissan pentru un parteneriat amplu, care va presupune dezvoltarea unor modele comune, pe baza aceleiaşi platforme.

Deşi puţini dintre voi ştiu, Mitsubishi şi Nissan colaborează încă din 2011. Cele două companii au dezvoltat împreună două modele compacte, Nissan Dayz şi Mitsubishi eK Wagon, destinate exclusiv pieţei din Japonia. Pentru că lucrurile au mers bine şi cele două companii au avut un proiect de succes, parteneriatul va fi extins şi la nivelul Alianţei Renault-Nissan.

Colaborarea va presupune folosirea comună a mai multor tehnologii, precum şi a uzinelor de asamblare. De asemenea, Mitsubishi şi Nissan vor pune la punct proiectul unui automobil de mici dimensiuni, dezvoltat în parteneriat pe platforma Kei, a celor două modele enunţate mai sus şi vândute doar în Japonia.

Maşina de clasă mică va avea însă destinaţie globală şi va putea fi oferită şi în versiune electrică. Cele două conglomerate vor împărtăşi platforme de generaţie nouă, precum şi tehnologii necesare dezvoltării vehiculelor electrice.

Se creează astfel noi oportunităţi pentru Renault, iar relaţia productivă dintre Mitsubishi şi Nissan urcă la un alt nivel.

Carlos Ghosn
preşedintele Alianţei Renault-Nissan
Aşa se face că în viitorul nu foarte îndepărtat Mitsubishi va lansa două noi sedanuri pe platformele Renault.
Unul dintre ele va fi compact şi va fi destinat pieţei din Statele Unite şi Canada, iar celălalt va fi o berlină de mici dimensiuni, cu acoperire globală.

Osamu Masuko, preşedintele Mitsubishi, a declarat: „Suntem extrem de încântaţi că parteneriatul fructuos pe care l-am avut alături de Nissan ne-a adus acum şi în situaţia colaborării cu Renault. Noile oportunităţi pot fi descrise va fiind dovezi ale unor rezultate pozitive.”

De cealaltă parte, Carlos Ghosn, preşedintele Alianţei, a recunoscut succesul modelelor dezvoltate pe platforma Kai, vândute în Japonia. „Sunt mulţumit de direcţia în care se îndreaptă această cooperare. Se creează astfel noi oportunităţi pentru Renault, iar relaţia productivă dintre Mitsubishi şi Nissan urcă la un alt nivel.”

Comentarii (7)

  • Asta este o veste foarte buna in primul rand pentru Mitsubishi. Nu pentru ca nu ar fi in stare sa proiecteze singur o masina. Mitsubishi cam are probleme cu banii, in Europa cel putin vanzarile sunt cam slabe. Nici in America nu cred ca merg prea bine, in sensul ca au fost si perioade mai buna. Deci eu cred ca asta ar fi o bula de oxigen pentru Mitsubishi in primul rand dpdv financiar prin impartirea costurilor.
    15 7
  • @Calineee
    Acum sa taci naibii din gura, si sa nu mai ponegresti Renault zebzecule. Imi e scirba de tine zau. Renault are printre cele mai economice motoare altfel Mitsu si Nissan nu ar fi supravietuit fara renault garagaunule.
    4 17
  • Cum mama masii sa vorbesti aidoma numai prostii despre Renault si sa izbucnesti in continu numai proteste pe site fiindca nu ii place lui @LauCalin, omul pesterilor.

    Daca Renault nu ar fi avut motoare bune, constructorii cu renume ca Mercedes, Nissan, Mitsubishi si chiar VW , ar fi dat faliment bai copile cu lapte la gura. Acum treci si sterge-te de laptic pe sutienul mamei.
    3 18
  • Idem Pedagogic
    Toata admiratia ii revine grupului Renault, fiindca a stiut cum sa readuca pe calea cea dreapta multi constructori, chiar si pe mercedes. Acum tu @LauCalin nu ai somn ? Copileee taci, ca PUTE ......
    4 16
  • Incredibil ! Deci pana la urma "toata lumea e cu toata lumea" nu era doar o gluma, e chiar realitatea. Shaorma cu de toate: Mitsubishi-Nissan-Datsun-Infiniti-Nismo-Renault-Initiale_Paris [scuze :))))))]-Samsung-Lada-Dacia-Mercedes-Smart-AMG-AstonMartin-Tesla. Si mai gasim 2-3 tipuri de astfel de shaorme si gata meniul. Asta e oferta industriei auto mondiale.
    20 25
  • De la japonezi a mai ramas "liberi de contract" Honda si poate Isuzu
    10 10
  • un cititor vechi
    Copii frustrati astia... Carlos nu s-ar fi exprimat in mod semianalfabet cu siguranta... probabil mntsn sau LauCalin vor sa aduca numele Carlos pe firmament ca sa-si demonstreze punctul de vedere... penibil as spune!
    16 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru