Alonso, transportat la spital în urma unui accident suferit în testele de la Barcelona

de Daniel Popescu
Duminica, 22.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a suferit un accident în testele de la Barcelona după ce a lovit un zid amplasat în virajul patru. Pilotul echipei McLaren a fost transportat la spital pentru analize suplimentare, însă acestea au demonstrat că nu a suferit niciun fel de leziune.

Esential 150 km/h este viteza pe care a avut-o Alonso in momentul producerii accidentului, potrivit estimarilor lui Sebastian Vettel
McLaren are parte de o nouă lovitură în sesiunea de teste de pe circuitul de la Barcelona. Inginerii Honda au petrecut dimineaţă două ore pentru a schimba componenta care asigură sigiliul sistemului MGU-K de recuperare a energiei din cadrul unităţii de propulsie, însă parcursul lui Fernando Alonso a fost întrerupt brusc în urma unui accident.

Dublul campion mondial a pierdut controlul volanului la ieşirea din virajul trei şi a lovit zidul aflat pe interiorul viajului patru, iar pentru moment nu sunt cunoscute circumstanţele exacte în care a avut loc accidentul. 

Viteza a fost mică, poate 150 km/h. Apoi a intrat direct în zid. A fost ciudat.

Sebastian Vettel
Pilot Ferrari
"Viteza a fost mică, poate 150 km/h. Apoi a intrat direct în zid.
A fost ciudat"
, a declarat Sebastian Vettel, care se afla în spatele lui Alonso în momentul producerii accidentului.

Medicii sosiţi la faţa locului au raportat că Alonso este în regulă, întrucât este conştient şi vorbeşte, însă a fost trimis la centrul medical al circuitului, iar ulterior transportat la spital pentru a efectua mai multe investigaţii medicale.

Update: McLaren a anunţat că Fernando Alonso nu a suferit niciun fel de leziune în urma accidentului, potrivit rezultatelor analizelor medicale efectuate cu tomograful computerizat.

Filmul accidentului în imagini:

Accidentul a avut loc cu puţin timp înainte de pauză de prânz de la ora 14:00. La jumătatea zilei, Carlos Sainz Jr. (Toro Rosso) ocupa prima poziţie în clasament, urmat de Vettel (Ferrari) şi Nico Hulkenberg (Force India). Nico Rosberg a fost de asemenea protagonistul unui incident, întrucât a derapat în virajul 5 şi a ajuns pe pietriş, însă ulterior a revenit rapid pe circuit.

Loc Pilot Echipa Timp Diferenta Tururi
1 Carlos Sainz Jr. Toro Rosso/Renault 1m25.604s - 59
2 Sebastian Vettel Ferrari 1m26.312s 0.708s 59
3 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1m26.591s 0.987s 33
4 Nico Rosberg Mercedes 1m26.782s 1.178s 68
5 Fernando Alonso McLaren/Honda 1m27.956s 2.352s 20
6 Romain Grosjean Lotus/Mercedes 1m28.029s 2.425s 40
7 Daniil Kvyat Red Bull/Renault 1m28.149s 2.545s 38
8 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 1m28.171s 2.567s 52
9 Felipe Nasr Sauber/Ferrari - - 3

Comentarii (37)

  • "Viteza a fost mică, poate 150 km/h. Apoi a intrat direct în zid. A fost ciudat", a declarat Sebastian Vettel.
    Ca sa intelegeti mai bine aceste afirmatii ale lui Vettel sa spunem ca de dimineata oficialii McLaren au decis ca ziua de astazi sa fie impartita intre cei doi piloti. Astfel Alonso urma sa testeze de dimineata iar Button dupa pauza de pranz.

    Fernando Alonso and Jenson Button will share the McLaren today.
    McLaren: "Our drivers will be sharing duties today, with Fernando in the car first and JB taking the reins this afternoon."

    Si asta pentru ca vineri Alonso reusise 59 de ture cu MP4-30 pe cand Button nu adunase joi si sambata mai mult de 30 datorita numeroaselor defectiuni la unitatea de propulsie Honda.
    Cu 10 (ZECE) minute inainte de pauza de pranz Alonso loveste zidul INTERIOR la virajul 4, intr-un loc unde, culmea, circuitul nu are camere. Asadar, cu exceptia lui Vettel care era in urma lui Alonso, nimeni nu stie ce s-a intamplat acolo.

    11:50 The circuit's official feed reports that Alonso has crashed the McLaren. He's done so at a point out of camera sight. It seems the McLaren went into the inside wall on the run between Turns 3 and 4.

    Acum intrebarea care se pune este: a facut Alonso in mod intentionat acest gest pentru a-l priva pe Button de o dupa-amiaza la volanul monopostului McLaren?
    Greu de raspuns la intrebarea asta insa nu cred ca e tocmai cel mai fericit mod de a incepe un parteneriat intre Alonso si McLaren/Button.
    15 43
  • nu cred ca a facut ceva intentionat, MGU-K a cazut complet, probabil a destabilizat masina si c-am asta a fost, superstitiosi suntem din nastere, daca si cu poate, masina are probleme inca, eu ma bucur ca a iesit ok si a fost dus doar pentru investigatii suplimentare cu elicopterul la spital. Masina se repara asa ca JB o sa fie pe pista mai tarziu
    21 5
  • @mikahakkinen
    Imaginatia ta, cu tot respectul, este foarte bogata, asta-i clar.
    Teoria conspiratiei, pe care tu o dezvolti, cred ca este exagerata.Ca si cum sotul ar face un accident intentionat (dupa care-i dus la spital) si face masina praf, ca su nu o imparta cu sotia ............
    26 4
  • mikahakkinen, ca sa poti pune o asemenea intrebare iti trebuie o anumita doza de, hai sa-i spunem, infantilitate. Ca sa nu spun altfel. Cei de la Mclaren tocmai au spus ca masina nu a suferit daune mari si ca va fi reparata. Intele, nu-ti place omul dar pastreaza o doza de minima decenta. Asteapta sa vezi daca nu cumva chiar e afectat de accident. Daca iese sanatos bine merci deseara din spital poti elucubra cat vrei.
    19 6
  • qwerty
    Hakkinen, esti beat ? Crezi ca Alonso a intrat cu masina intentionat in zid ca sa nu urce Button la volan :)))))) Hai ca esti comic.
    20 7
  • daniel
    mika
    Scuza-ma dar suferi rau de scenarita!
    Adica ALO a intrat nitr-un zid la 150km/h numai ca sa nu aiba cu ce sa testeze dupamasa colegul de echipa? Macar tu crezi ce spui?
    Esti constient ce inseamna sa intri cu asemenea viteza intr-un perete?
    17 7
  • Ti se pare ca masina aia nu poate fi reparata? Ai vazut daunele? Eu o sa imi permit sa fac un scenariu, unul in care tu joci rolul unui tampit.
    11 6
  • rommy f1
    cred că este prea puternic motorul şi nu-l poate stăpâni.
    10 9
  • rommy f1
    Glumite de handicapati.
    8 6
  • Se pare ca Alonso nu este ranit.
    14 2
  • La omul sărac (Mclaren - Honda ) nici boii nu-i trag...în rest e exclusă ipoteza lansată Mika Hakkinen..
    8 3
  • Încă o veste proastă Honda ..FIA nu-i va permite să folosească 32 de jetoane de care beneficiază celelalte echipe
    6 2
  • rommy f1
    rommy f1 cu postare la 17.10 tu că nu eşti în stare să-ţi spui părerea în numele tău. succes în continuare, deşi nu ştiu cum cei de la automarket au dat acelaşi nick-name de 2 ori
    4 5
  • rommy f1
    iti racesti gura si...mintea, ceea ce nu-i rau, racirea componentelor ajuta
    7 1
  • @rommy f1
    Ca sa emiti umor cand cineva are viata pusa in pericol ai nevoie de o doza buna de HANDICAP, prietene!
    6 3
  • rommy f1
    hai lăsaţi şi vă mulţumesc de sfaturi
    3 5
  • Și Sainz , pilotul lui Torro Rosso ar fi suferit un accident în același loc ca Alonso
    5 0
  • mclaren are voie sa foloseasca jumate din media jetoanelor folosite de toate echipele, asta dupa omologare, pana atunci mai au vreo 10 zile sau cu apel pana in martie la prima cursa
    4 0
  • @ V Johann - după Bild ,care a citat un reprezentant FIA , se pare că rămâne definitiv chestia cu jumătate din media jetoanelor folosite de toate echipele..
    4 0
  • Alonso e ok - declarație Boullier
    4 1
  • Ferrari
    @F1-Racing mai degraba ii trebuie o doza mare de dementa!
    4 2
  • daniel
    mika
    Carlos Sainz Jr. a avut accident azi in acelasi viraj nr.3.
    Pe el nu-l schimba nimeni in monopost. Sa inteleg ca, dupa logica ta, e pur si simplu un sinucigas?
    5 2
  • Voi puteti spune ce vreti, dar au mai putut cei de la McLaren sa repare masina? NU.
    A mai testat astazi Button? NU.
    Alonso are ceva? NU.
    Si sa fim seriosi acum, voi ati vazut cum arata masina dupa accident? Si comentatorii de la F1 Racind,AutoSport si F1 Essais France spuneau ca nu inteleg de unde a fost acel impact ce a necesitat transportarea cu elicopterul la spital.
    Asa ca voi l-ati tot injurat pe Mircea cand spunea de caracterul infect al spaniolului. Poate acum gresesc eu suspectandu-l, insa vom vedea pe parcursul sezonului de cum va evolua relatia dintre Alonso si Button. Cu toate ca Button este un gentleman si ar putea inchide ochii la multe lucruri, nu ca Hamilton care il plesnea pe Fernando cum il prindea.
    10 21
  • @ Mika Hakkinnen - Boullier a spus ca e nevoie de o analiza.a Power -Unit-ului..Plus că e cam aiurea să-ți continui testele în timp ce un pilot al echipei tale este dus la spital..Măcar din respect pentru el și tot n-ar fi trebuit să continue testele.. :)
    7 4
  • Daca nu ma insel, cei de la McLaren nu au spus nimic despre cauza accidentului. Atata timp cat se poate sa fie si vina masinii, nu putem exclude varianta, desi masina parea lovita putin (adica doar aripa fata distrusa) nu inseamna ca nu au existat alte probleme la interior, alte componente busite. Ca dovada ca desi este ok, Alonso va petrece noaptea in spital, ca sa fie siguri ca nu este nimic.
    7 0
  • @mikahakkinen
    Exista prezumtia de nevinovatie chiar si pentru prostiile enuntate de tine. Sint convins ca n-ai procesat prea mult inainte sa postezi, ti-a venit si ti-ai dat drumul. Bafta!
    8 4
  • "It seems to confirm unofficial eyewitness accounts that Alonso seemed to have whacked the car sideways into the wall on the inside of the corner, as if on purpose. Two possible reasons would be: either a substantial failure in the steering system, leaving the car out of Alonso’s control or failure with the driver attempting to hit the car into the wall. Neither of which can be confirmed or denid from the sparse information available and McLaren refuses to comment.

    Meanwhile the helicopter is back and Sebastian Vettel, who was right behind Alonso at the time confirms that it did not look like an accident, but as if Alonso veered right and nerfed it into the wall on purpose or at least to prevent worse.

    A somewhat strange event in the morning session for the 05/06 World Champion, as AMus reporter Tobias Grüner points out…
    A reminder that it had been Jenson Button who was scheduled to take over from the Spaniard this afternoon. This seems highly unlikely now, which given all that mileage is everything in a new car/powertrain combination this will hurt even more.

    Interesting offering from Trident GP2 driver on Twitter about the nature of Alonso’s earlier crash…

    If you crash(into the seat or cockpit) in some of you nerves really hard you can have a blackout.. Maybe today was the case.. #comeonFer"

    Deci sunt multiple posibilitati pentru accidentul de astazi. Si presa straina considera una dintre ele ca fiind un acident intentionat al lui Alonso.
    Acum, ce s-a intamplat in realitate acolo e greu de spus. Ce doream eu sa subliniez era faptul ca ar fi un gest nesabuit al lui Alonso si total copilaresc la acest nivel daca ar fi provocat intentionat accidentul..
    McLaren si Honda au la acest moment nevoie de toate resursele posibile pentru a pune la punct pachetul pt 2015, astfel incat fiecare tura conteaza, mai ales ca pana la startul sezonului au ramas mai putin de 3 saptamani.
    7 11
  • Libertatea de exprimare n-ar trebui să fie un drept al tuturor.

    Sănătate Alonso! Văd că mulți pe aici s-au grăbit să scrie scenarii de telenovele în loc să se gândească la faptul că la mijloc e totuși viața unui om.
    11 8
  • Morala este urmatoarea: "Nu incercati asta acasa copii, un impact lateral de 15G poate sa aiba urmari urate!"

    P.S. Fanii McLaren se pare ca nu-l prea plac pe Alonso...
    11 4
  • sporturile cu motor sunt cele mai nenorocite dpdvd al sigurantei sportivilor, trebuie sa fii dement sa te bucuri sau sa aberezi la adresa unui pilot care a suferit un accident.
    6 5
  • Alonso a suferit un soc-comotie conform ultimului comunicat Mclaren.
    7 1
  • Exista in presa straina, si nu doar acolo, idioti care scriu pentru indivizi ca tine. Senzational ieftin si frivol.
    7 2
  • @mikahakkinen
    4 2
  • Daniel, daca ai eliminat prostiile scrise de rapidist, te rog sa elimini si comentariul meu, replica la prostiile debitate de el.
    Comentariul meu este in acest fel fara sens. Ms.
    2 1
  • HiHiHi
    Baaaaa...de ce mi-a fost sterse comentariile? Va oficati ca fcsba luat-o pe coaja? daaaa...unghia in gat cat casa...asa cum e si dicutiile voatre de aici.
    la caterinca sunteti praf, numai oameni seriosi aici care vorbeste despre sporturili cu motor. Unii dintre voi nu a fost la o cursa in viata lor, nici macar nu stiti cum se aude laiv un motor de formula 1 si stiti cum arata o masina doar din poze, dar la dat din gura si cu parerea sunteti primi.
    asa ca lasati-ma cu libertatea de exprimare cu nu sunteti voi cei mai inteligenti bipezi din lumea asta.
    si da, commentul asta este un pamflet dar voi sunteti prea incuiati sa va dati seama.
    acum faceti ce stiti mai bine, sa o ardeti aiurea sa dati manutze in jos si sa stergeti comentariile (apropo de libertatea de expirmare)
    vai de capul vostru

    Hai Rapid!

    @CristianRus mori de oftica asa-i? a luat-o fcsb-ul tau drag? HiHiHi :)))
    1 7
  • Eu nu mor de oftica, dar tu sigur mori de IQ negativ.
    4 0
  • Interzicerea dreptului de exprimare ar trebui sa inceapa cu tine bai ferrulet coclit...Tu esti campion detasat pe acest site la debitul elucubratiilor exprimate din abisul unicului neuron pe care il posezi..."Fericiti cei saraci cu duhul caci a lor va fi imparatia cerurilor"!!!Vai de acea imparatie cand va ajunge ferruletul coclit acolo!!!HA ...HA...HA...
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru