Alte motoare, alte soluţii: Volkswagen vrea să repare motoarele Dieselgate de 3.0 litri în loc să cumpere maşinile înapoi

de Daniel Popescu
Vineri, 01.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen intenţionează să repare motoarele de 3.0 litri afectate de scandalul Dieselgate în loc să cumpere înapoi maşinile, pentru a evita costuri de câteva miliarde de dolari.

Volkswagen a anunţat în această săptămână că va suporta costuri de 10 miliarde de dolari pentru a cumpăra înapoi 475.000 de maşini din Statele Unite care utilizează motoare Dieselgate de 2.0 litri.

Constructorul german vrea să evite însă o măsură similară şi în cazul motoarelor de 3.0 litri, întrucât crede că a găsit o soluţie viabilă pentru a le rapara. În acest fel, Volkswagen va evita costuri suplimentare de câteva miliarde de dolari.

Explicaţia? Motoarele de 3.0 litri au fost echipate cu un alt tip de dispozitiv pentru trucarea emisiilor care permitea emisii de până la 9 ori mai mari decât nivelul maxim legal, mult mai puţin decât în cazul unităţilor de 2.0 litri. Din acest motiv, acestea sunt şi mai uşor de reparat.

Urmareste Automarket
"Compania crede că poate repara motoarele de 3.0 litri la standardele certificate în mod original.
Discuţiile sunt foarte tehnice şi avem nevoie de timp pentru a fi pe deplin convinşi că soluţia tehnică propusă este foarte bună"
, spune Robert Giuffra, unul dintre avocaţii Volkswagen.

Cele 85.000 de unităţi cu motoare de 3.0 litri aparţin unor modele precum Volkswagen Touareg, Porsche Cayenne, Audi A6 şi A7 Quattro, Audi A8, Audi Q5 şi Q7 şi au fost produse începând din 2009.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • Spor la reparații !!
    5 1
  • SI nu vi se pare normal ? Aia de la VW sunt cumva imbecili sa cumpere masinile inapoi ? Nu va dati seama cati bani ar pierde ?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru