Aluat nou pentru viitoarele generații Volkswagen Golf GTI și R: sportivele vor fi mai ușoare și vor avea cu 40 de cai putere în plus

de Bogdan Mirică
Duminica, 16.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen pregătește o serie de schimbări importante pentru viitoarele generații Volkswagen Golf GTI și R. Hot hatch-urile vor primi mai mulți cai putere, vor scăpa de kilograme și vor fi mai aerodinamice.

Pentru a putea rămâne cel mai popular model din segmentul compact, Volkswagen Golf trebuie să rămână la fel de avansat și odată cu debutul celei de-a opta generații, programată să își facă apariția în 2019.

Liderul trebuie să propună soluții noi și pentru versiunile sale sportive, nu doar pentru cele standard, așa că derivatele GTI și R vor avea parte de performanțe mult îmbunătățite. În primul rând va fi vorba de motoare mult mai puternice.

Primele informații sugerează că propulsorul turbo de 2.0 litri al versiunii GTI va livra cu 40 de cai mai mult decât actualul model. Asta îl va aduce pe Golf GTI mai aproape de rivalul Ford Focus ST.

La rândul său, Volkswagen Golf R va fi și el mai puternic pentru a putea să-l pună în pericol pe Ford Focus RS și cei 350 de cai ai săi. Golf R va avea 45 de cai putere în plus și, probabil, își va propune să devină cea mai raidă compactă pe Nurburgring.

Pe lângă noutățile de sub capotă, Golf GTI și Golf R vor adopta și o dietă strictă, care îi va scăpa de 35 până la 70 de kilograme.

Bineînțeles, cu efecte benefice asupra consumului și accelerației.

Ambele hot hatch-uri vor fi dezvoltate în tunelul de vânt pentru a garanta o arodinamică superioară.

via autobild

Comentarii (1)

  • dragnea ftw
    swift le da clasa totusi.
    1 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru