Americanii au dat startul testelor cu mașini autonome fără șoferi în California: companiile nu se înghesuie să obțină autorizația

de Petre Barac
Marti, 03.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Statul american California și-a dat acordul pentru începerea testelor cu mașini autonome fără șoferi. Însă, companii precum Uber sau Waymo nu au cerut până acum permisiunea autorităților să înceapă testele pe drumurile publice.

Ziua de 2 aprilie a fost prima în care mașinile autonome fără șoferi ar fi putut să circule în mod legal pe străzile din California, după ce autoritățile au permis acest lucru. Presa americană a scris însă că nu prea există doritori în acest sens, mai ales după accidentul nefericit din Arizona în care a fost implicat un vehicul Uber.  

Potrivit Gizmodo, nicio companie nu a solicitat autorizație din partea California Department of Motor Vehicles (DMV) să facă teste cu mașini autonome fără șoferi. Aceeași publicație spune că există circa 50 de companii care ar fi putut să depună documente pentru obținerea acelei autorizații.

“DMV are autoritatea să emită permise pentru efectuarea testelor cu mașini autonome fără șoferi începând cu data de 2 aprilie. Însă, până acum, nimeni nu a cerut autorizația,” a declarat un purtător de cuvânt al autorității din California.

Compania Waymo, deținută de Google, a spus că, în viitor, se gândește să ceară permisiunea să efectueze astfel de teste în California, după ce va face “toți pașii necesari”.

În schimb, Uber a decis să nu își reînnoiască autorizația de a face teste cu mașini autonome în California.

Amintim că, în luna martie, o mașină autonomă experimentală testată de Uber în Arizona a fost implicată într-un accident în urma căruia Elaine Herzberg, o femeie de 49 de ani, și-a pierdut viața. Mașina - un Volvo XC90 echipat special pentru testele autonome Uber - a lovit femeia în timp ce aceasta traversa neregulamentar un bulevard (analiza aici) împingându-și bicicleta.

Via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru