Americanii taxează aspru indolența italienilor: Alianța Fiat-Chrysler, la coada celui mai important clasament al satisfacției

de Bogdan Mirică
Duminica, 30.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mărcile Alianței Fiat-Chrysler au ocupat ultimele poziții într-un clasament al satisfacției, întocmit de Consumer reports în SUA. Calitatea produselor lasă de dorit, deși în trecut au existat demiteri la nivel înalt din această cauză.

Studiile de piață desfășurate de Consumer Reports sunt referințe extrem de importante, atât pentru clienți, cât și pentru constructori. Raportul anual, publicat zilele trecute, nu a fost unul foarte favorabil pentru Alianța Fiat-Chrysler.

Cele patru branduri, Dodge, Chrysler, Fiat și RAM s-au regăsit la fundul clasamentului, ocupând ultimele patru poziții în topul celor mai satisfăcătoare mărci auto pentru clienții din Statele Unite.

Un rezultat dezastruos, în ciuda eforturilor de reformare depuse de FCA în 2015, când majoritatea directorilor care se ocupau de calitate au fost înlocuiți. Nici oamenii care le-au luat locul nu au reușit să schimbe foarte mult imaginea companiilor, chiar dacă erau extrem de calificați pentru aceste poziții.

Urmareste Automarket
În raportul anual, FCA a primit un punctaj slab și pentru că furnizorii s-au plâns de nenumărate nereguli: alianța face modificări costisitoare pe ultima sută de metri, schimbă anumite produse în ultima clipă, amână deciziile privind designul final și caută să taie costurile dealerilor.

Aceste practici nu au fost pe placul furnizorilor, care au început să facă rabat în anumite situații.

Această anomalie, combinată cu tendința Fiat-Chrysler de a arunca pe piață produse care nu au fost perfecționate, a dus la eșecuri comerciale precum Dodge Dart și Chrysler 200, mașini care nu s-au vândut, fiind taxate aspru de clienți. 

Comentarii (4)

  • direkt
    I-auzi boss! Sa ne comenteze cele de mai sus Scorpionul, samsarul clujean samd!
    1 4
  • Octavian
    Italieni vine vorba pt ca FIAT a plecat din Italia din cauza impozitelor (zic ei).
    Sa le fie de bine (zic eu).
    4 0
  • In sfarsit spun si altii ce am spus eu despre junghiurile aste americane. Masinile lor direct din fabrici cu o gramada de recalls. Unele sunt chiar foarte costisitoare(demontata cutia de viteze si se schimba ceva in ea). Nu spun ce trebuie schimbat.
    5 3
  • hazard
    Italienii stiu, masinile lor de politie sunt Seat Leon :))
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru