ANAF prelungește agonia restituirii taxei auto: cei care vor banii înapoi mai au de așteptat 45 de zile în plus

de Sebastian Toma
Joi, 27.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În lipsa procedurilor pentru restituirea taxei auto, cei de la ANAF au solicitat o amânare a momentului din care vor primi cereri pentru rambursarea cuantumului timbrului de mediu.

Esential 45 de zile durează procesarea cererii de restituire a taxei auto.
Decizia care permite restituirea taxei auto printr-o cerere administrativă, fără acțiune în instanță, provoacă probleme în diferite ramuri ale administrației, titrează Hot News. Agenția Națională de Administrare Fiscală a cerut un răgaz de 45 de zile în care să nu înregistreze nicio cerere de restituire a taxei auto pentru a aștepta publicarea procedurilor de restituire a taxei. Altfel spus, cei de la ANAF nu au încă procedurile de restituire a taxei auto și solicită, atât Guvernului, cât și cetățenilor, să aștepte 45 de zile pentru publicarea respectivelor proceduri pentru a putea asigura restituirea taxei auto în condiții corecte din punct de vedere legal.

Taxa auto poate fi recuperată și fără a apela la instanță: banii sunt returnați în cinci ani

Procedura de restituire a taxei auto va fi stabilită printr-un ordin al Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor în colaborare cu Ministrul Finanțelor Publice.

Organul fiscal competent va fi responsabil de restituirea sumelor aferente, proces care durează cinci ani calendaristici pentru fiecare aplicant. De la caz la caz, returnarea sumelor cu tot cu dobândă va fi făcută din bugetul fondului de mediu sau din bugetul de stat, în funcție de contul de venituri care a încasat taxa la momentul achitării sale.

Urmareste Automarket
Odată ce un cetățean va face cererea de restituire a taxei auto, mașina pentru care va fi făcută acea cerere nu va mai avea timbrul de mediu plătit.
Asta înseamnă că următoarea transcriere a dreptului de proprietate al vehiculului nu va putea fi făcută fără plata timbrului de mediu. La rândul său, următorul plătitor al taxei va putea să-și recupereze și el banii după ce o achită, tot în termen de cinci ani calendaristici.

Via Hotnews

Comentarii (6)

  • Gica contra
    Oare pot si eu sa imi platesc taxele in rate si in 5 ani?
    20 0
  • din cite stiu "timbrul de mediu-cel introdus din 2013" nu se poate recupera, doar variantele anterioare: 2008 - 2013. Rog adm sa fie mai atenti in exprimare
    6 0
  • gigi_valoare
    O chestie, daca poate cineva sa mi-o elucideze: eu am cumparat o masina veche, cu taxa platita si nerecuperata. Teoretic si practic, am platit un pret mai mare din cauza asta. Pot sa recuperez taxa platita de posesorul anterior? Sau, in mod absurd, o recupereaza tot el, si eu, daca vreau sa vand vreodata vechitura, o vand cu tot cu obligativitatea platirii din nou a timbrului de pros... mediu, scuze. Multumesc anticipat.
    4 0
  • Anonim
    Atunci dam in judecata si recuperam banii mai repede, simplu
    0 0
  • gheorghe
    tre dat anaf in judecata si pus sechestru pe anaf in caz ca nu platesc scosi la licitatie,ei cum fac cu noi...
    1 0
  • EU AM PLATITO INTEGRAL, EI MI-O RETURNEAZA IN 5 ANI. JEGOSILOR !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru