Anglia: radarul inteligent care nu poate fi "pacalit"

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 16.04.2008
Englezii vor avea de-a face, in scurt timp, cu radare care calculeaza viteza medie de rulare, nu viteza punctuala.

Autoritatile britanice au gasit solutia pentru soferii care apasa pana la fund pedala de acceleratie si o uita acolo in timp ce merg pe autostrada. In locul radarelor care pot fi "pacalite" simplu, incetinind in dreptul lor, autostrazile din Marea Britanie se vor umple in scurt timp de o serie de aparate de acest tip care comunica intre ele si care masoara nu viteza, ci ora la care o anumita masina a trecut printr-un punct de control. Sistemul informatic va calcula ulterior timpii si va stabili o medie de viteza pe anumite tronsoane. Daca aceasta este mai ridicata decat viteza permisa pe respectiva portiune de autostrada, soferul va primi amenda prin posta.

Noul sistem prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje. In prima categorie intra faptul ca amenzile nu vor mai fi niciodata atat de usturatoare, soferii nefiind pusi in situatia de a fi "controlati" de radar exact in momentul in care ating o viteza de top. Mai mult, portiunile in care viteza maxima admisa scade brusc nu vor mai putea fi utilizate de camerele radar ca dovezi pentru amenzi, media tinand cont, evident, de limita maxima admisa pe portiunea dintre doua camere radar.

Pe de alta parte, cei care se grabesc nu vor avea deloc un aliat in respectivele camere radar, trecerea prin anumite puncteale autostrazii trebuind sa fie facuta intr-un interval orar clar. Chiar daca asta inseamna o oprire pentru "regularizarea timpului".

Autoritatile britanice au promis ca sistemul nu va da rateuri, astfel ca schimbarea benzilor, de exemplu, nu va fi deloc eficienta in "pacalirea" camerelor. Deocamdata, sistemul se afla in teste, urmand sa intre efectiv in functiune doar daca probele vor fi 100% satisfacatoare.

via | Motor Authority

Comentarii (8)

  • sfera96
    am mai auzit de asa ceva
    in suedia sau italia parca , e destul de naspa , au facut autostrazi pt fluidizarea traficului si pt acces rapid dintrun loc in altul , mi se pare cea mai mare prostie limitarea asta de viteza , si in plus si la 120-130 , pune 200 cel putin daca masina tot e limitata la 250 oricum
    0 0
  • Limitare de viteza
    Lasa ca sunt bune limitarile astea de viteza. Nu esti aici sa vezi teribilisti pe autostrazi, care la prima picatura de ploaie umplu autostrazile de accidente, mai ales pe la jonctiuni. Fiecare lucru are rostul lui.
    0 0
  • VITEZEL
    MA DAU LINIUTA
    ASTA TREBUIA PE SOSELELE DIN JUDET NU GARGARA PESEDISTA CU PILITURA DE LA SECERA SI CIOCAN
    0 0
  • hrares
    limita e buna
    Eu consider ca limitele de viteza sunt bune, pe sosele mai circula si oameni cu familii sau care au familii, cei care nu au un rost in viata si vor sa se stinga mai repede n-au decat sa accelereze...insa in locuri special amenajate pentru curse cu viteza...in alte tari exista, curand vor aparea si aici ...sper.
    0 0
  • rabdare
    noi nu avem inca autostrazi ...dar asta nu e un motiv sa renunti la siguranta si diciplina rutiera....un radar , un politist , o amenda ...fiecare are o familie ...undevae nevoie de putin respect:)
    0 0
  • Ce prostie!
    Sa zicem ca trece cu 200 km/h pe ora pe langa un radar de asta si dupa aia opreste si sta 10 min pe marginea drumului.Cum draq mai calculeaz radaru "inteligent" viteza . Sau ce o sa`i iasa.Cea mai mare prostie pe care am auzito in ultimu timp.
    0 0
  • vezi de treaba.... Orice minune tine o zi! as asi cu radaru asata .....doar omul este inventiv.....or sa gaseasca ei leac si pt "radarul inteligent" =))
    0 0
  • curios
    RADAR ?!
    Pe şoselele noastre nu rentează o astfel de investiţie !Atâta timp cât drumurile noastre leagă o localitate de alta, cu limitările corespunzătoare, nu ai unde "zburda", alta ar fi situaţia pe autostrăzi, care la noi nu se doresc de cei care zic ca lucrează pentru "alegătorii" lor (ei pun poliţia în faţă şi aleargă sfidându-ne pe toţi - alegători sau nu- )Cei nemulţumiţi să ceară constructorilor de maşini să le limiteze din fabrică la cât le este pofta !! Să fim serioşi!Autostrăzi cu multe benzi, cu un singur sens de deplasare şi atunci fiecare îşi alege modul de deplasare.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru