Aniversare cu elan: Volvo împlinește astăzi 90 de ani și anunță startul producției noii generații XC60

de Mircea Meşter
Vineri, 14.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Acum fix nouă decenii, Volvo prezenta la Goteborg prima sa mașină: ÖV4. Cu această ocazie, suedezii anunță startul producției unei noi generații a celui mai popular model din actuala sa gamă: SUV-ul XC60.

14 aprilie 1927 este una dintre datele cele mai importante din istoria Volvo. Acum exact 90 de ani, compania suedeză prezenta pe piață primul său model, ÖV4, mașină care urma să se vândă în 275 de exemplare de-a lungul carierei sale de piață. Ne aflam la începuturile industriei auto, iar Assar Gabrielsson, fondatorul mărcii scandinave, încerca să replice ceea ce văzuse că se întâmplă în SUA și Europa, acolo unde constructorii începeau să-și dezvolte gamele.

Ei bine, pentru a marca momentul împlinii a 90 de ani de la prezentarea primului model Volvo, marca suedeză a anunțat astăzi oficial că luna aprilie este cea în care va intra în producție noua generație a lui XC60, SUV prezentat oficial la începutul lunii martie, în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Este primul model din ceea ce va deveni în următoarele zeci de luni noua familie de modele 60 (XC60, S60, V60, V60 Cross Country), care va fi lansată pe piață după ce Volvo a finalizat reîntinerirea gamei superioare 90.

"Marca Volvo este foarte mândră de trecutul său.

Ultimii 90 de ani au fost captivanți, însă cei 10 care rămân până la aniversarea centenarului ar putea fi și mai interesanți prin prisma faptului că industria își modifică viziune și virează spre mașini autonome, electrificare și conectivitate. Iar noul XC60 este, din multe puncte de vedere, imaginea acestor tendințe", spune Hakan Samuelsson, CEO al Volvo Cars.

Noul XC60 nu este însă singura noutate a gamei Volvo în acest. După lansarea din această primăvară a celui mai vândut model din propria gamă și din segmentul SUV-urilor medii premium, Volvo se va concentra pe prezentarea noului XC40, un SUV de dimensiuni compacte care-și va face apariția în premieră absolută în gama mărcii scandinave.

În acest moment, Volvo XC60 adună 30% dintre vânzările mărcii Volvo la nivel mondial. Conform suedezilor, startul producției noii generații va coincide cu o bornă interesantă atinsă de actuala generație a modelului: un milion de unități produse din 2008 (anul lansării SUV-ului suedez) până astăzi.

Comentarii (3)

  • La multi ani si la tot mai multe rezultate istorice!
    5 0
  • Marius
    Ar fi fost frumos sa scoata o editie limitata ca la XC90.
    5 0
  • La mulți ani, Volvo!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru