Aniversare la Audi: Nemţii au produs cinci milioane de unităţi echipate cu quattro

de Sebastian Toma
Marti, 26.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi aniversează cinci milioane de automobile quattro produse. Marca din Ingolstadt produce versiuni quattro ale modelelor sale de 33 de ani.

Audi celebrează producţia a cinci milioane de automobile echipate cu sistemul de tracţiune integrală quattro. Vehiculul aniversar este un A6 Allroad 3.0 TDI, care s-a întâlnit în faţa uzinei din Neckarsulm cu modelul original Quattro, primul Audi echipat cu sistemul de tracţiune integrală al mărcii germane. Iniţial, respectivul model a debutat în 1980, la Salonul Auto de la Geneva, ca apoi să fie menţinut în producţie până în 1991, datorită cererii ridicate înregistrate de acesta.

Cei de la Audi au început dezvoltarea unui sistem de tracţiune integrală în 1976, când au descoperit că un Volkswage Iltis, un vehicul cu tracţiune integrală destinat terenului accident, reuşea să ofere performanţe superioare faţă de cele livrate de prototipurile testate la vremea respectivă în Suedia. Echipa de ingineri a demarat apoi procesul de dezvoltare al unui sistem de tracţiune integrală pentru autoturisme sub supravegherea atentă a lui Dr. Ferdinand Piech, care era la vremea respectivă delegatul responsabil cu dezvoltarea tehnică din consiliul de conducere al concernului german.

Urmareste Automarket
În 2012, peste 43% dintre toate modelele Audi vândute la nivel global erau echipate cu sistemul de tracţiune integrală quattro.
Audi Q5 a fost cel mai bine vândut model echipat cu tracţiune integrală din oferta Audi, cu 205.600 unităţi comercializate în 2012. În prezent, sistemul de tracţiune integrală quattro este disponibil în gama Audi în 140 de combinaţii diferite de caroserie, transmisie şi motorizare.

Via Audi

Comentarii (3)

  • A6 Allroad e probabil cea mai frumoasa integrala din segment! Audi inseamna quattro si quattro e Audi!
    16 2
  • Nu este bun titlul.

    Probabil va refereati la: AUDI A FACUT 5 MILIOANE DE OAMENI FERICITI. :)))))

    FELICITARI !
    8 5
  • first picutre=PPDD =))
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru