Aniversare la Stuttgart: Porsche 911 a ajuns la un milion de unităţi produse după o "carieră" de 54 de ani

de Daniel Popescu
Joi, 11.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche sărbătoreşte un milion de unităţi produse ale celebrului model 911, care a fost lansat iniţial în 1963. Peste 70% dintre toate aceste exemplare sunt încă în condiţii bune pentru a fi conduse şi astăzi.

Porsche are toate motivele să deschidă sticlele de şampanie. Constructorul german cu sediul la Stuttgart a anunţat joi că a ajuns la pragul psihologic de un milion de unităţi produse din celebrul Porsche 911, cel mai important model din gama sa.

Exemplarul aniversar este un Porsche 911 Carrera S şi va rămâne în proprietatea celor de la Porsche pentru a face demonstraţii în Scoţia, la Nurburgring, în SUA şi în China înainte de a ajunge în muzeul oficial al mărcii.

Cu toate derivatele sale, modelul 911 este recunoscut pentru calitatea sa, mai ales că peste 70% dintre unităţile produse până în prezent sunt încă într-o starea suficient de bună pentru a fi conduse şi în prezent. Anul trecut, vânzările lui 911 au ajuns la 32.365 de unităţi, însă rămâne un model exclusivist.

"Am continuat să îmbunătăţim tehnologia lui 911, am rafinat şi perfecţionat această maşină sport. De aceea, rămâne un vehicul inovativ din punct de vedere tehnic.

De asemenea, am fost capabili să extindem cu succes gama prin modele derivate", spune Oliver Blume, preşedintele Consiliului Executiv al Porsche.

Porsche este o marcă recunoscută şi pentru performanţele din lumea sporturilor cu motor. Dintre cele peste 30.000 de victorii obţinute de constructorul german pe parcursul timpului, peste jumătate au fost realizate de un Porsche 911.

Via Porsche

Comentarii (4)

  • Porsche 911 rămâne cel mai inconfundabil model, de la prima generație până astăzi, iar milionul atins este ceva extraordinar pentru o super mașină, chiar dacă s-a întâmplat în 54 de ani, iar faptul că 70% se mai găsesc în circulație, pare un record greu de atins, este cel mai fiabil supercar.
    21 0
  • mai este un record despre care nu spuneti nimic: numarul vaduvelor.
    3 12
  • @dan_grc: Nu prea este supercar, este sports car.

    Mazda Mx-5: 1989-2016(27 ani fata de 54 la Porsche): 1 milion de exemplare. Nu putem compara datorita diferentei de pret, normal.
    3 6
  • O masina de milioane !
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru