Anvelopele de vară Continental: excelenţă obţinută la testele de specialitate ale revistelor Auto Zeitung şi AutoBild

de Automarket
Miercuri, 05.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
PUB: ContiSportContact 5 ocupă primul loc cu un scor de 137 de puncte dintr-un posibil de 150 si se califica cu titlul "Exemplar" in primele 15 din cele 50 de modele testate de AutoBild.

La fel de capabilă atât pe carosabil ud cât şi pe carosabil uscat, câştigătorul nostru – anvelopa Continental SportContact 5 – combină viteza mare cu siguranţa totală în orice situaţie.

Revista AutoZeitung
Revistele de specialitate Auto Zeitung si AutoBild au testat 12, respectiv 50 de modele de anvelope pe dimensiunea 225/50 R17.

Continental SportContact 5 ocupă primul loc cu un scor de 137 de puncte dintr-un posibil de 150 si se califica cu titlul “Exemplar” in primele 15 din cele 50 de modele testate de AutoBild. 

Distanţa cea mai mică de frânare, rezerve de siguranţă, viteza atinsă dar şi rezistenţa mică la rulare” sunt categoriile la care ContiSportContact 5 a obtinut cel mai mare scor.

În cel mai recent test realizat de revista Auto Zeitung (ediţia 6/14), 12 modele de anvelope de vară au fost testate în 13 discipline. Anvelopa ContiSportContact 5 a ocupat prima poziţie, cu un scor de 137 de puncte dintr-un maxim posibil de 150.

Concluzia revistei: "La fel de capabilă atât pe carosabil ud cât şi pe carosabil uscat, câştigătorul nostru – anvelopa Continental SportContact 5 – combină viteza mare cu siguranţa totală în orice situaţie".

După primele teste pe carosabil ud, anvelopa dezvoltată la centrul de cercetare de la Hanovra ocupa primul loc, cu 44 de puncte. La următoarele teste, efectuate pe carosabil uscat, anvelopa ContiSportContact 5 a obţinut de asemnea rezultate de top. Jurnaliştii au parcurs în jur de 1,400 km în timpul acestor teste, iar anvelopele au fost montate pe un BMW 320i Efficient Dynamics Edition.

Esential 35.4 metri este distanţa de frânare pe carosabil uscat a anvelopei de vară Continental SportContact 5 la viteza de 100 km/h.
Performanțele de top ale anvelopelor Continental SportContact 5, atât pe carosabil ud cât și pe carosabil uscat, au fost recunoscute și de către revista de specialitate AutoBild, care a publicat recent rezultatul testelor realizate pe cele 50 de modele de anvelope de vară cu dimensiunea 225/50 R17.
Doar primele 15 modele s-au calificat pentru testele următoare. Experţii au descris rezultatul obţinut de anvelopa ContiSportContact 5 ca fiind "exemplar". Cu o distanţă de frânare de doar 35.4 metri pe carosabil uscat şi doar 47.5 metri pe carosabil ud – ambele măsurate de la o viteză de 100 km/h – anvelopa dezvoltată la Hanovra a trecut cu uşurinţă în etapa următoare.

Anvelopa Altimax UHP din gama de produse General Tire, și aceasta produsă de Continental, a trecut de asemenea de testele de frânare pe carosabil ud şi uscat, obţinând calificativul "bine" per total. Vehiculul pe care s-au efectuat testele a fost un BMW Seria 3.

Comentarii (8)

  • Eu cumpar Auto Zeitung de vreun an si ceva de zile. Nu stiu cum se face, dar in toate testele lor, invingatoare ies doar masinile nemtesti sau cele care se produc acolo (cazul Focus, produs la uzina din Koln). Cam asa si cu anvelopa asta. Sunt prea subiectivi. Asta nu inseamna ca anvelopa nu e de locul1, poate chiar e, dar...
    9 4
  • http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre-Tests/#summer

    luati de cititi, ca nu-s rele testele (iar conti nu prea apare pe primul loc in testele de anul asta, desi anult trecut a castigat in trei dintre teste)
    5 0
  • iulius
    @ABC
    Dapoi e si normal ca niste anvelope bune sa fie montate pe masini bune .
    Sa ma contraziceti voi pe mine pana la moarte ca Toyota sau ford sau Chevy sunt mai bune ca BMW ca nu e si nici nu au fost!!!
    BMW e BMW dar cu Audi se poate bate Porsche , Mercedes in rest se odihnesc toti.
    Toyota produc masini bune dar CHEAP ca de tipul IPHONE 5 vs GALAXY S4 si toti care au $ aleg Iphone ca arata mai bine si e si mai calitativ decat S4 la fel si Toyota e o chinezarie si BMW e MADE IN GERMANY.
    Va place sau nu asta e, nu ai bani iti ei Toyota ai bani iti ei BMW .
    8 8
  • @aia de mai sus
    Tot articolul e o reclama la Continental + Altimax= tot Continental. Intr-un aritcol obiectiv pui si rezultatele celorlalti. Foame mare.
    6 4
  • asistentu
    oricum este adevarat sunt anvelope bune am avut pe matiz ff rezistente si durabile fata de altele ,si pe drum alunecos.
    2 0
  • zarnesteanu
    Eu am avut un set ce Continental DWS (Dry Wet Snow) all seasons. Singurul lucru care nu mi-a placut a fost ca s-au facut praf in 45000 km. In rest, aderenta absolut superba pe ploaie, indiferent de intensitatea precipitatiilor. Acvaplanare minima spre zero, franare excelenta iar in curbe nu-mi amintesc sa fi rupt aderenta vreodata. Si nu sunt un sofer "light". Despre iarna nu pot sa spun nimic pentru ca am cauciucuri separate.
    |n prezent am Goodyear TripleTread dar ... chiar si pe uscat, daca franez in forta incpe sa fluiere. La fel si in curbe. Dupa 10-15000 km au devenit foarte galagioase. As spune suparator chiar. In schimb la uzura stau foarte bine. Poate n-or sa tina 140 000 cat zice producatorul dar cred ca am sanse sa ating 100 000.
    Parerea mea personala este ca cei de la Continental fac o treaba foarte buna. Am vazut marca asta pe multe Mercedes-uri si BMW, deci ...
    Pana acum cel mai mult mi-au placut Michelin dar sunt deschis sa incerc Nokian sau chiar Pirelli data viitoare :)
    3 0
  • gun cometa
    Si eu am avut experienta cu ContiWinter... dar pe Mercedes :)... Oricum, am avut ocazia sa compar si cu Sava, Fulda, Firestone. SI da, a fost peste toate. Dar ...costa si se uzeaza repede. Recomand Continental tuturor celor care-si permit. Celor care cauta solutii mai ieftine der performante satisfacatoare pot recomanda Sava. Numai bine!
    2 0
  • arogantul
    @zarnesteanu

    nu recomand pirelli, am eu pe S40 si au derenta proasta, mai ales in curbe si ploaie, iar daca eploaie si iei o curba in viteza, .... senzatii tari
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru