Apar detalii despre accidentul lui Richard Hammond: supercarul electric ar fi zburat 300 de metri

de Bogdan Mirică
Marti, 20.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fondatorul companiei Rimac și creatorul supercarului cu care Richard Hammond a făcut accident oferă detalii despre modul în care s-a petrecut ieșirea în decor.

La o săptămână după accidentul înfricoșător care putea să-l coste viața, RIchard Hammond află detalii despre isprava sa chiar de la creatorii supercarului pe care l-a distrus.

Mate Rimac, fondatorul companiei cu același nume și omul care a supervizat nașterea sportivei electrice Rimac Concept_One, vorbește despre accidentul provocat de Hammond la o probă de viteză în coastă din Anglia. Se pare că mașina a zburat 300 de metri și s-a rostogolit de la o înălțime de 100 de metri.

Esential 1224 de cai putere oferă supercarul Rimac Concept_One.
După ce a ieșit de pe traseu, mașina a căzut pe un alt drum de asfalt. A urmat incendiul, din care Hammond a scăpat teafăr pentru că a fost conștient și a reușit să părăsească mașina la timp.

Rimac Concept One este un supercar 100% electric, echipat cu un motor de 1224 de cai putere, capabil să atingă 100 de km/h în doar 2.5 secunde.

Viteza maximă a supercarului este de 355 de km/h. Chiar și așa, grație bateriei uriașe, Rimac Concept One poate oferi o autonomie de 350 de kilometri.

Accidentul lui Hammond a dus și la întârzierea filmărilor pentru un nou sezon The Grand Tour. Clarkson și May îi vor ține locul până când genunchiul fracturat al acestuia se va reface.

via vidiauto

Comentarii (2)

  • someone
    300 m e o distanta enorma, echivalentul a 3 terenuri de fotbal. cascadoriile cu masini lansate nu cred ca reusesc sa sara atat.
    dar in acelasi timp vorbim de cei 3 magnifici de la grand tour, unde orice e posibil
    10 0
  • really?
    Eu cred ca ati incrucat articolu cu cel al vreunui accident aviatic. Hai ca asta cu zburatu 300m poate o mai crede unu de 10 ani, dar cazut de la 100m? Hammond era poster acum daca masina aia pica de la 100m.

    Lasand gluma la o parte, va recomand sa invatati engleza inainte sa mai traduceti/copiati articole. Varianta corecta e ca masina a parcurs distanta de 300m in timp ce se rostogolea si s-a oprit 100m mai jos de locul in care a "decolat".

    Greu e sa faci chiar si o treaba banala, cu seriozitate si profesionalism.
    15 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru