APIA sprijina taxa auto

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 11.12.2007
APIA afirma intr-un comunicat de presa sustinerea primei de casare si a taxei de prima inmatriculare.

Esential

2007 este anul in care a fost introdusa taxa de prima inmatriculare in Romania.

Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) a anuntat ca sustine mentinerea primei de casare si taxei de prima inmatriculare, acestea fiind considerate principalele instrumente pentru innoirea parcului national auto.

"In acest context, constatam totusi derularea unei campanii nationale impotriva acestui obiectiv, greu de inteles in conditiile in care peste tot in lume politicile publice tintesc inlocuirea mijloacelor de transport poluante cu cele de ultima generatie, care raspund celor mai stricte norme de mediu", se arata intr-un comunicat al APIA transmis Mediafax.

Reprezentantii producatorilor si importatorilor auto adauga, pe de alta parte, ca unele structuri ale Comisiei Europene "par ca nu inteleg acest obiectiv" pentru tarile care au aderat recent la UE, ci numai atunci cand este vorba de vechii membri ai acesteia.

"Explicatia este cat se poate de simpla, in tarile europene dezvoltate sunt inca in circulatie destule masini care se incadreaza in norme de poluare mai putin stricte si prezinta o uzura accentuata (peste 80.000 km functionarea sistemului de poluare nu mai este garantata).

In acelasi timp, in statele din centrul si estul Europei, potentialul de crestere al pietei este urias fapt ce face posibil ca o mare parte dintre aceste masini vechi si uzate din vestul Europei sa isi gasesca un debuseu nesperat in noile state ale UE", se mai arata in comunicat.

Taguri: APIA, taxa

Comentarii (12)

  • La naiba cu voi , APIA!!!
    Tribunalul din ARAD a hotarat restituirea taxei din inmatriculare !!!
    Vrem banii inapoi hotilorrrrrrrr!!!
    1 0
  • auto uzat
    apia
    Nu .Sunt bani de sprijin pentru guvern .Inoirea parcului se poate realiza si cu masini la mina doua , dar in acest caz scad vinzarile de masini noi ,ori APIA are interesulul de a vinde.Ca vrea APIA ,ca nu vrea ,taxa va cadea si bani vor fi returnati
    0 0
  • Tariceanu
    cu putzin Becalii in el
    deci bau hahaleleleor nu se restituie nici o taxaaaaa ca nu vreau eu ..asaa...si u scoatem nici o taxa ca eu tre sa imi van conservele de citroxen...ma cititi bai hahalelelor si nu ma intereseaza ce zice ue...bay hahalelellor ca oricum daca ne sactioneaza nu ma afecteaza pe mineeeeeeeeee asa ca hahalelelor....o sa plati in continuare taxa...poate mai facem o mariereeeeeeee iar de returnat....hahalelellor o sa o returnam taxa platita la pastelele cailor.
    0 0
  • Kriszti
    lamurire
    Cine este cel care da explicatia asta ???? peste 80.000 km functionarea sistemului de poluare nu mai este garantata.

    Sunt curios care e autoritatea care zice asa ceva.
    0 0
  • foarte corect
    Vest-europenii sint foarte interesati sa scape de jafurile lor, si atunci isi arata muschii spre noi.
    Totusi, nu e normal sa pui o asemenea taxa masinilor noi, si chiar celor produse in Romania... Ceva ar trebui modificat.
    0 0
  • APIA=tari+valmar+tiri=...
    APIA
    Presedinti de Onoare
    CALIN POPESCU TARICEANU (Motocicleanu Citroxel)
    Paul Schiaucu
    Presedinte al Consiliului Director: Ernest-Virgil Popovici
    Vicepresedinte: BRENT MIHAI VALMAR (PORSCHE ROMANIA)

    Iar astea sint jafurile noastre!
    Dupa un mandat ca asta (SINGURUL !, dealtfel), Motocicleanu probabil va reveni la jAPIA si isi va vedea de afaceri in continuare.Nu, Valmare?
    Va urez ca dupa ce UE va scoate cu forta taxa (slava domnului ca sintem in Europa si ne face cineva un bine cu forta) sa aveti de-a face cu cei furiosi ce s-au indatorat crezind prosteala voastra despre mediu!
    0 0
  • MOSUL CHIOR;)
    O NOUA TAXA?!
    ,,primei de incasare ...?!
    0 0
  • virgil
    taxa
    Sunt curios pana unde merge nesimtirea
    0 0
  • pensionarul
    la ce ghiseu ma prezint?!
    de unde pot incasa banii astia pe.....
    ''PRIMA DE INCASARE''.... CUM APARE IN SUBTITLU
    MULTUMESC:)))))
    0 0
  • asa e
    Interesul isi poarta fesul...
    0 0
  • ce?
    "Vest-europenii sint foarte interesati sa scape de jafurile lor, si atunci isi arata muschii spre noi.
    Totusi, nu e normal sa pui o asemenea taxa masinilor noi, si chiar celor produse in Romania... Ceva ar trebui modificat."

    ca un om mare te-ai descurcat cu frazele astea... pe vest europeni NU II INTERESEAZA ce masini conduc romanii, sau cine le cumpara masinile lor second. Ai fost recent prin occident sa vezi ce masini conduc nemtii sau spaniolii?
    0 0
  • pieton
    noxe, taxe?
    taricene cat consuma porche -ul ala din 74, cu care te freci cand si cand prin capitala? DA la noxe cum stai?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru