Apollo prezintă Intensa Emozione: hypercarul are un V12 aspirat natural de 780 de cai putere și doar 1.250 de kilograme

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 25.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Apollo Intensa Emozione este un hypercar tradițional. Modelul folosește un motor aspirat natural V12 de 6.3 litri care produce 780 de cai putere și 760 Nm.

Apollo Automobil a lansat noul Intensa Emozione (IE). Hypercarul folosește un motor V12 aspirat natural de 6.3 litri care produce 780 de cai putere la 8.500 rpm și 760 Nm la 6.000 rpm. Resursele sunt puse pe șosea prin intermediul unei transmisii secvențiale cu șase rapoarte. În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 2.7 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 335 km/h.

Apollo Intensa Emozione are o masă totală de doar 1.250 de kilograme și integrează o structură monococă și elemente de caroserie fabricate din fibră de carbon. Conform oficialilor Apollo, distribuția masei este de 45:55 față/spate.

Apollo Intensa Emozione măsoară 5.066 de mm lungime, 1.995 de mm lățime, 1.130 de mm înălțime și are un ampatament de 2.700 de mm. Garda la sol este de 110 mm, dar aceasta poate ajunge la 60 de mm în funcție de modul de rulare.

Conform oficialilor Apollo, resursele motorului pot fi exploatate în trei moduri diferite: Wet, Sport și Track.

De asemenea, sistemul pentru controlul tracțiunii dispune de 12 setări care îți permit să te "joci" cu Apollo IE în funcție de experiența pe care o ai, dar și în funcție de suprafața de rulare.

"Am simțit că sistemele moderne oferite pe supercarurile de astăzi au înlăturat puritatea și emoția brută generată de legătura dintre șofer și mașină. Am vrut să facem un vehicul care să umple acel gol, așa că am construit Apollo IE", a declarat Norman Choi, președintele Apollo Automobil.

Apollo o să producă doar 10 exemplare Intensa Emozione, iar prețul ar urma să treacă de 2.2 milioane de euro pentru fiecare unitate.

Comentarii (1)

  • ...5.06 m lungime pentru două locuri ?!
    Și oricum e prea contorsionat designul ăsta baroc ca să placă cuiva cu mintea la purtător - zic și eu să mă aflu-n treabă, că se vor găsi destui milionari kinky s-o cumpere.
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru