Apple a fost interesat să cumpere McLaren: ”Au venit, au văzut, dar nu ne-au făcut nici o ofertă concretă”

de Bogdan Mirică
Luni, 21.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Zvonurile privind o posibilă achiziție a producătorului de supercaruri McLaren de către Apple nu au fost false. Americanii au purtat discuții cu cei de la McLaren.

Chiar dacă nimeni nu le dădea englezilor vreo șansă în lupta cu giganți consacrați precum Ferrari sau Lamborghini, cei de la McLaren s-au afirmat repede. Aveau în spate experiența unei echipe de Formula 1 de succes și o mașină devenită legendară la începutul anilor '90: McLaren F1.

În cei cinci ani scurși de la debutul oficial al producției de supercaruri, Mclaren a reușit să își dezvolte o gamă largă și să vândă foarte bine mașinile sale sportive. Nu e de mirare că valoarea companiei a ajuns la o valoare cuprinsă între 1.3 și 1.9 miliarde de dolari.

Pare o sumă uriașă, însă este un chilipir pentru gigantul tehnologic Apple și resursele sale financiare. În toamna acestui an, după ce Apple a anunțat că reconfigurează planurile sale pentru un automobil autonom, au existat mai multe zvonuri despre o eventuală preluare a producătorului englez McLaren.

Ne-au vizitat. Am stat de vorbă. Am vorbit despre ce au făcut ei. Am vorbit despre ce am făcut noi.

Au făcut turul fabricii. Nu s-a materializat însă într-o propunere definitivă.

Mike Flewitt
director executiv McLaren
Deși la acea vreme au existat infirmări oficiale, Mike Flewitt, directorul executiv McLaren, a confirmat recent interesul celor de la Apple. El a ținut însă să afirme că nu a existat niciodată o ofertă concretă de preluare.

”Nu a existat nici o sumă înaintată de Apple. Ne-au vizitat. Am stat de vorbă. Am vorbit despre ce au făcut ei. Am vorbit despre ce am făcut noi. Au făcut turul fabricii. Nu s-a materializat însă într-o propunere definitivă”.

Spre deosebire de Apple, au existat și companii care au fost ceva mai hotărâte în preluarea McLaren. Ofertele nu au fost însă suficiente, cea mai recentă venind din partea unui investitor chinez. Se pare că refuzarea acestuia a dus și la demiterea lui Ron Dennis din funcția de președinte.

Comentarii (1)

  • happle
    ce sa caute o mizerie de firma alaturi de mclaren?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru