Arc peste timp: Legendarul BMW 2002 s-a întâlnit cu strănepotul BMW Seria 3 la București

de Bogdan Mirică
Marti, 08.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pentru a sărbători cum se cuvine centenarul BMW, marca germană a pus față în față la București un clasic BMW 2002 și strănepotul său, BMW Seria 3.

2016 este un an cu o încărcătură istorică deosebită pentru BMW, care își sărbătorește centenarul printr-o serie de acțiuni speciale, unele dintre ele consumate chiar și în țara noastră. Cu ocazia Festivalului de muzică de cameră SoNoRo, acolo unde BMW transportă artiștii cu limuzinele sale de șapte ani, germanii au marcat un nou moment istoric.

Și anul acesta, muzicienii care au cântat fie la Ateneul Român, fie la Cercul Militar, fie la Palatul Cotroceni, au beneficiat de serviciile navei amiral BMW Seria 7. Cu o mică excepție. O excepție bătrână, veche de 50 de ani. Este vorba despre legendarul BMW 2002, modelul care a deschis gama de sedanuri sportive ale mărcii.

El a făcut cunoștință cu strămoșul său din zilele noastre, actualul BMW Seria 3. Străbunicul și strănepotul au asigurat transportul până la Ateneul Român pentru violonistul Daniel Rowland şi pentru Răzvan Popovici, violist şi directorul festivalului.

Esential 1972 este anul în care a fost produs exemplarul BMW 2002 prezent la București.
Modelul BMW 2002 prezentat la festivalul Sonoro are o istorie specială.
În noiembrie 1972 o familie din Germania avea un dublu motiv de bucurie: naşterea gemenelor şi achiziţionarea unui BMW 2002. Automobilul clasic avea să fie cumpărat câteva decenii mai târziu de un român, Tudor Vicol, chiar de la cele două gemene. Maşina încă îşi mai păstrează culoarea originală, Algave Green.

BMW 2002 este modelul care a deschis gama sedanurilor din clasa medie BMW. A fost urmat de BMW Seria 3 care este de atunci, fără întrerupere, cel mai bine vândut model al mărcii. În prezent, mai bine de unul din patru modele BMW vândute la nivel mondial este un Seria 3.

Festivalul de muzică de cameră Sonoro, înființat în 2006, oferă anual concerte în locuri neobișnuite din București și din țară. Anul acesta, festivalul a inclus 20 de concerte, susținute de 23 de muzicieni din 18 ţări.

Comentarii (3)

  • la fel de urate, bravo bmw..:/
    apropo, cati cai avea ala?
    6 17
  • Chiar nu inteleg rautacisme d-astea absolut gratuite, venite indiferent din partea carui fan al vreunei marci (inteleg ca Seat in cazul nostru.).Pai si asta-i... germana-n definitiv, nu? (VAG)

    In plus, fiecare din modelele prezentate are farmecul lui - inclusiv estetic - fie si lasind deoparte faptul ca 2002-ul (TI sau mai ales Turbo) a marcat serios evolutia sedanurilor cu tendinte sportive.
    ...Sau ca actuala Serie 3 n-are (inca) rival la capitolul tinutei de drum, combinata cu un confort de exceptie si consumuri surprinzator de mici (la pretzuri are insa destui rivali...)

    P.S. Nu, nu-s vreo clona a lu' tzenu-bmw - altfel as scrie "obtionale" sau "marsalier'. :-)
    17 1
  • nu din vina seaturilor sunt urate bmw-urile. :) n-are legatura.
    vad ca si tu spui ca-s urate vorbind despre..tehnicalitati.
    doar i8 si sa zicem z4 sunt dragute.
    1 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru