Arc peste timp: un Mini clasic a fost transformat într-un vehicul 100% electric

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 28.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini a transformat un Mini hatchback clasic într-un vehicul 100% electric. Modelul produs într-un singur exemplar demonstrează angajamentul brandului britanic de a oferi un viitor în care tradiția mărcii se împletește cu tehnologiile "verzi".

Constructorul MINI profită de Salonul Auto de la New York pentru a promova mobilitatea electrică. Dar britanicii au vrut să iasă din tipare și în locul unui concept așezat pe o scenă sub lumina unor reflectoare, am descoperit un Mini clasic transformat într-un vehicul 100% electric. Acesta este modul prin care constructorul din Oxford garantează un viitor în care tradiția brandului se împletește cu tehnologiile "verzi".

Acest Mini clasic transformat într-un model electric este vopsit în roșu, are un plafon alb, iar logo-ul "Mini Electric" de culoare galbenă se regăsește în emblema mărcii, dar și pe jante. Reprezentanții constructorului din Oxford nu au oferit detalii despre puterea ansamblului electric și nici despre autonomia oferită.

În 2008, Mini lansa prototipul Mini E. Acesta avea la bază vechea generație Mini hatchback și a fost produs în 600 de exemplare. Toate aceste unități au făcut parte dintr-un test organizat de britanici, iar rezultatele au fost folosite pentru dezvoltarea lui BMW i3.

Apoi, în 2017, britanicii au lansat conceptul Mini Electric.

Prototipul a fost expus în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, iar versiunea de serie va fi lansată în 2019. Modelul electric va avea la bază varianta Mini Hatch cu trei uși și va fi asamblat în cadrul fabricii din Oxford.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru