Ariel a prezentat versiunea V8 a lui Atom: 500 CP

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 28.05.2009
Producatorul britanic Ariel a prezentat o versiune V8 de 500 de cai a modelului Atom. Aceasta versiune poate sprinta de la 0 la 100 km/h in doar 2.5 secunde.

Britanicii de la Ariel au creat o versiune si mai puternica a lui Atom, pentru a rivaliza modelul Caterham Seven RS. Modelul este construit pe platforma existenta a lui Atom si este echipat cu un motor V8 de 3.0 litri care dezvolta 500 CP. Noul Ariel Atom V8 este echipat cu o transmisie secventiala Sadev, ce are sase trepte si suporta schimbari de treapta cu acceleratia apasata la podea.

Masa lui Ariel Atom V8 este de numai 500 kilograme, ceea ce se traduce intr-un raport putere/greutate de aproape 1.000 CP/tona. Motorul V8 poate sa ofere puterea maxima la 10.000 rotatii pe minut si este fabricat integral din aliaj. Modelul este echipat in standard cu sistemul launch control si cu un sistem de control al tractiunii. Ariel Atom V8 poate accelera de la 0 la 100 km/h in doar 2.5 secunde. Producatorul britanic va construi doar 25 de unitati ale acestui model.

Via | MotorAuthority

Comentarii (1)

  • Asta da jucarie.
    Asta da jucarie, acum sa vedem si timpii pe pista.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru