Arnold Schwarzenegger susține mișcarea eco: conduce un Hummer H1 100% electric

de Cornel Șocariciu
Vineri, 29.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kreisel Electric a modificat un Hummer H1. Acum, modelul folosește două motoare electrice de 490 de cai și o baterie de 100 kWh. Arnold Schwarzenegger este fericitul proprietar.

Kreisel Electric este o companie din Austria specializată în dezvoltarea sistemelor electrice de propulsie pentru vehicule. Arnold Schwarzenegger, fost actor și guvernator al statului California, s-a îndrăgostit de vehiculele electrice, dar și de modul în care lucrează cei de la Kreisel Electric.

La începutul acestui an, compania austriacă a dezvoltat pentru Arnold un Clasa G 100% electric. Acum, Kreisel lansează un centru de cercetare și dezvoltare, iar evenimentul de prezentare a fost unul cu totul și cu totul special, întruât austriecii au pregătit pentru Arnold un Hummer H1 complet electric.

"Iarna trecută, Kreisel mi-a transformat Clasa G într-un model electric. Acum au făcut același lucru cu modelul H1. Dacă vor continua în acest ritm, în scurt timp voi putea zbura din LA pâna aici într-un avion electric", a declarat Arnold Schwarzenegger în timpul evenimentului.

Pentru dezvoltarea și finalizarea noului proiect, austriecii au avut nevoie de doar două luni.

Bateriile instalate au o capacitate de 100 kWh, iar sistemul de propulsie electric integrează două motoare capabile să ofere 490 de cai putere. Acest Hummer H1 electric poate accelera până la 120 km/h, iar autonomia se cifrează la circa 300 de kilometri. Și toate acestea în condițiile în care vehiculul cântărește 3.300 de kilograme.

Via | Kreisel

Comentarii (9)

  • Serios că s-a îndrăgostit Arnold d-un Hummer... ca-n priză?! :-)
    Dacă ați fi citit / citat surse mai serioase, ați fi aflat prozaicul adevăr. Mai exact, unul cu iz de-ți mută nasul - de $$$:

    Aside from being friends with Markus Kreisel, one of the founders of the company, Schwarzenegger is also a PATRON of the brand.
    16 5
  • Si ce este rau in asta? Omul isi promoveaza afacerea pentru ca are de ce sa faca acest lucru. A investit in tara sa natala.
    Felicitari, Arnold!
    12 5
  • Vai dar cata aroganta.
    Ca eu n-as sustine mediul sa imi pot permite un Audi Q7 cu 2 motoare electrice de vreo 500cp.
    Trebuia sa isi ia si el un cotet din clasa mica, nu un monstru de razboi.
    7 3
  • @DAC: Omule, eu credeam că-i de la sine înțeles substratul comentariului meu - mai exact, necesitatea informării complete și mai ales corecte.

    ...Care văz că pe mulți nu doar că-i lasă reci, dar deviază ilogic legîndu-se de orice altceva, inclusiv de ceea ce NU am susținut aici (mai exact, n-am nimic cu Mr. Muscolo, să fie sănătos cu tot mălaiul lui.)
    18 1
  • Arnold Schwarzenegger sustine miscarea eco: conduce* un Hummer H1 100% electric.

    *Atunci cand nu conduce un Bugatti Veyron Vitesse cu motor in 16 cilindri, pe benzina, de 1200 CP.
    13 3
  • Hmmm... As vrea sa vad ce solutie gaseste pentru tancul din dotare!
    Si, pentru a inlatura orice critica, il admir pe Arnie atat pentru cariera sportiva, cat si pentru evolutia ulterioara! Oricum din stirea aceasta, pe langa controversele legate de calitatea sa de detinator al brandului respectiv, reiese un fapt pe care l-am subliniat ori de cate ori am avut ocazia! CALITATEA EXCEPTIONALA a inginerilor austrieci, in fata careia nu pot decat sa-mi scot palaria!
    3 0
  • Acum titlul nu este incorect dar textul este incomplet si deci greseste prin omisiune.
    Arnold sustine miscarea eco investind in industria electrificarii. Acum ca el conduce sau nu masinile electrice pe care le fabrica asta e altceva.
    Din pacate articolul a uitat sa mentioneze exact ce era mai important.
    Uneori am impresia ca articolele astea sunt doar un copy paste facut de studenti sau de oameni fara nici o legatura cu jurnalismul.
    4 0
  • Eu cred că cei de la AM s-au plictisit de ceea ce fac. Parcă tot mai multe articole sunt redactate în silă. Sunt cu mintea în altă parte.
    1 0
  • @LR

    Este stilul clasic shockaricist.... care, din pacate, devine molipsitor.... Nu te lua prea multt de ai ca vei avea parte de interventia dura a vreunui mester care te va ameninta ca-ti va dezactiva userul.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru