Aşa trebuie să arate două roadstere adevărate: Mazda MX-5 Spyder şi Speedster Concept

de Daniel Popescu
Marti, 03.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cu un pic de tuning, Mazda MX-5 se transformă radical în conceptele Spyder şi Speedster, care ies în evidenţă prin schimbări estetice şi mai multă performanţă.

Esential 170 de cai este puterea motorului care echipează Mazda MX-5 Speedster
Mazda ne oferă o demonstraţie de imaginaţie prin care poate îmbunătăţi semnificativ roadster-ul MX-5. Şi pentru că un exemplu nu este suficient, constructorul japonez a prezentat la evenimentul de tuning SEMA de la Las Vegas două concepte bazate pe modelul de serie.

Mazda MX-5 Speedster Concept a "pierdut" parbrizul în favoarea unui deflector de vânt subţire, iar uşile şi scaunele cu piele Alcantara au fost realizate din fibră de carbon. Sub capotă regăsim un motor Skyactiv-G de 2 litri în patru cilindri care generează 170 CP, cu 12 CP mai mult decât în cazul versiunii de serie.

Garda la sol a fost coborâtă cu 30 de milimetri, iar masa totală a ajuns la numai 943 de kilograme, cu peste 100 de kilograme mai puţin decât varianta de serie.

Mazda MX-5 Speedster

În schimb, Mazda MX-5 Spyder iese în evidenţă în special prin noutăţile de ordin estetic cum ar fi o grilă modficată, un kit aerodinamic din fibră de carbon şi un nou design pentru plafon, asemănător cu cel de pe Porsche Boxster Spyder.

În plus, maşina a primit şi suspensie ajustabilă şi pneuri cu jante de 17".

În interior regăsim acelaşi motor cu capacitatea de 2 litri, care prin prisma îmbunatăţirilor tehnice minore nu va oferi un spor de performanţă vizibil comparativ cu versiunea de serie. De altfel, masa acestuia a scăzut cu numai 0.4% la 1043 de kilograme.

Niciunul dintre cele două concepte nu va intra în producţie, însă cele mai multe componente introduse pe acestea pot fi achiziţionate de pe piaţă.

Mazda MX-5 Spyder

Via Evo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru