Asa va arata noul Honda Civic?

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 21.08.2008
Noua generatie Honda Civic, care se va lansa in 2009, promite mult din punctul de vedere al designului. La ce sa ne asteptam?

Esential

2009 este anul lansarii viitoarei generatii Civic.

Atunci cand ceilalti constructori se limiteaza la a lansa modele care preiau foarte putin din conceptele din care provin, Honda isi trece in CV creatii spectaculoase si un tupeu - in sensul bun al cuvantului - care nu poate sa aduca decat laude din partea publicului. Astfel, dupa ce la lansarea actualei generatii Civic au lasat masca audienta fermecata de formele angulare si agresive ale modelului, mostenite aproape in intregime de la concept, viitorul Civic nu se lasa mai prejos.

Conform britanicilor de la Auto Express, noua generatie a modelului japonez se va inspira abundent dintr-un prototip care in prima faza parea ca va fi un simplu studiu de design. Este vorba de OSM Concept (OSM reprezinta acronimul lui Open Study Model), care a fost lansat in premiera la Salonul Auto de la Londra.

Noul Civic - model care va fi lansat in premiera in 2009 - va prelua idei de design de la actualul model, diferentele fiind insa enorme. De exemplu, stopurile alungite si lipite care formeaza o singura banda, prezente pe actualul Civic, vor exista si pe urmatoarea generatie.

Diferentele vor fi reprezentate de fluiditatea liniilor si de conceptia spatiului pe care acestea sunt gazduite. Partea frontala va avea un aspect foarte agresiv, asemanator cu cel regasit pe conceptul VW Iroc, pe care Volkswagen nu a avut insa curajul sa il transpuna pe Scirocco, modelul de serie derivat din acesta.

Foarte interesant este faptul ca, arata informatiile jurnalistilor britanici, noul Civic va avea caracteristici diferite intre versiunile cu trei si cele cu cinci usi. Daca varianta hatch cu cinci usi va avea un spatiu marit pentru bagaje si o linie mai inalta a plafonului, "coupe-ul" se va baza pe suspensii intarite, directie mai exacta si pe elemente care sa atraga mai mult clientii care isi doresc sportivitate.

Gama de motorizari va fi insa impartita intre cele doua versiuni de caroserie, viitoarele motoare fiind concentrate pe o filosofie ecologica. Vom asista, astfel, la debutul unui motor hibrid care leaga o baterie de un propulsor clasic de 1.5 litri, aceasta combinatie urmand sa dezvolte peste 150 de cai.

Nici macar versiunea supersportiva Type R nu va scapa de noul trend in industrie, urmand ca motorul i-VTEC de 2.0 litri sa dispuna si el de versiuni hibride.

via | Auto Express

Taguri: Civic, Honda

Comentarii (38)

  • Super tare!
    0 0
  • mda
    parca e scirocco..
    0 0
  • mdaaaaaa.....
    ....pur "intimplator" seamana izbitor de bine cu sciroco...
    0 0
  • Madalinutzu
    Honda comparata cu vw???
    Ce gluma buna!
    Honda inseamna fiabilitate si respect fata de cumparator,vw e o gluma proasta cu un design si mai prost.
    Bineinteles,maneaua suna bina in passat sau in golf!N-ai cu cine ba, niste tarani....
    1 0
  • Catalin
    Asemanare
    Chiar seamana... are 4 roti, faruri, oglinzi...
    0 0
  • cineva
    pt madalinutzu
    honda normal ca respecta cumparatorii ca sa reusesca sa vanda si ei ceva masini...vw respecta cumparatorii prin calitatea produselor....orice vw da muie la cea mai noua honda la calitate....si da ai dreptate ...nai cum sa compari o mashina adevarata(orice vw) cu honda
    0 0
  • si un pic din alfa
    daca ma uit bine, aduce un pic si cu 147.
    acum, daca actuala civic arata asa bine si are un design inconfundabil, unde ai putea s-o iei decat in jos? :)
    0 0
  • taran cu VW
    TDI rules , la mine in sat :)))
    0 0
  • julian
    foarte frumos
    de ce sa mai lansezi un concept daca tot nu il pui in practica?
    mi se pare foarte frumos din partea lor. bravo!
    0 0
  • Madalinutzu
    Pentru "cineva"
    Limbajul folosit de tine , e conform cu ultima mea fraza anterioara.Faci parte din categoria"niste tarani"
    Plimba-te linistit prin satul tau cu tdi-ul(pe post de GT) si cu guta la maxim.
    Honda,deocamdata e de cativa zeci de ani in Formula 1,si nu oricum, in schimb vw a impanzit lumea cu tractorasele cu tehnologie "pumpe duze",pe care le paysan roumain le foloseste pe post de GT(cu manele:)).Hai,pa,anonimule!
    1 0
  • georgel
    honda nu erau campionii furaciunilor?e plin in sat de honda accord si avensis e la moda acum si sa vezi ce hituri asculta
    0 0
  • VW vs Honda
    Eu am un passat de 150 CP si prietena o civic de 140 CP. Dupa ce le-am condus mult timp pe amandoua pot sa va spun ca urmatoarea mea masina o sa fie Honda. Nu intru in amanunte dar nu cred ca poate cineva sa comenteze pana nu a condus masini de la ambii producatori.
    1 0
  • URAGANU
    AVIOANE
    E clar ca Japonezii sunt si vor fi primii care ne vor arata cum e zborul cu masina :))))))))))
    1 0
  • creation
    civic
    Arata f bine... asemanarea cu VW exista numai in inchipuirea unora. La capitolul fiabilitate .. puneti mana si cititi ... in toate topurile, de unde vreti voi, honda e in primele 5 locuri ( SUA, EUropa, etc). VW pe undeva prin a doua jumatate de clasament ... si cu asta basta ...
    1 0
  • japoneze
    per ansamblu japonezele sunt superioare germanelor. iar honda este superioara vw. clar ca lumina ochilor. nu se compara ca raport pre/calitate, fiabilitate, finisaje, alura de drum, etc, etc. honda, mazda, toyota, mitshubishi sau nissan reprezinta ceva. pana la urma toyota este primul constructor auto din lume. si asta spune ceva. honda este dupa mine varful tehnologiei auto din japonia. pai ce, sta golful langa civi? passat-ul langa accord? be serious !!! este doar parerea mea nu incepetzi sa injurati si sa huiduitzi pls
    0 0
  • gordon
    hop si eu cu impresii
    bai oameni buni, ati mancat stricat la cina aseara ? e greu sa sustii o parere cu argumente?
    Vw a cam dat-o in bara la fiabilitate cu ultimul passat mai ales la cutia de viteze. Cine spune ca nu e asa... faceti o plimbare pe la porsche sau orice alt service VW.
    Cat despre civic... posed unul. E ceea ce mi-am dorit eu de la o masina. Nu stiu daca e cea mai "jmekera", cea mai buna, cea mai frumoasa sau cea mai devreme acasa. Insa e ceea ce imi place sa conduc.
    Cat despre calitatea honda... mai intai conduceti una, sau macar cititi forumurile si dup-aia nu aveti decat sa postati impresii.
    0 0
  • Pt toti "cineva"-uri!
    Acum cativa ani,o revista britanica de profil a facut un sondaj la scara nationala in UK privind fiabilitatea diferitelor modele (si nu a constructorilor!).Au luat rapoarte din zeci de service-uri si au vazut intrarile si problemele mecanice si defectiunile in functie de marca si model,deci foarte concret si la obiect!!Ghici-ti ce!?Pe primul loc-Toyota Corolla,pe locul 2-Mitsubishi Carisma,etc...In top 10 NICIO masina europeana,doar japoneze!Primul Mercedes(mi se pare ca un C Classe)de abia pe locul 12 iar primul BMW pe locul 15!
    P.S.: P'aia de la EuroNews cu NO COMMENT o stiti?! :D
    0 0
  • gordon
    inca ceva...
    Cam asa suna titlul unui articol preluat de alte publicatii de profil:
    "Honda s-a clasat prima în topul satisfacţiei pe mărci realizat de J.D. Power în Germania. Niponii întrec încă o dată germanii pe propriul teren în materie de automobile."

    Sorine... bine zici tata cu no commentu ala..
    0 0
  • Civic vs Sciroco
    Ceva asemanari s-ar regasi la partea frontala, dar, daca stam sa ne uitam atent la modele honda cat si la cele din portofoliul VW, atat Sciroco cat si Civicul se inscriu in linia de design a niponilor de la Honda. Dar asemanarile sunt minore. Asemanarile majore consta in faptul ca au 4 roti, motoare in fata, volan si cam atat. In ceea ce priveste calitatea fabricatiei, a motorizarilor, a materialelor folosite, a tinutei de drum, a fiabilitatii, si chiar si a designului (desi e subiectivism aici) as putea sa spun ca Honda e clar peste VW.

    Imi place conceptul si cel mai mult imi place atentia pe care cosntructorul japonez o arata clientilor. E clar, urmatoarea mea masina va fi o honda.
    0 0
  • ~!~TEXAN~!~
    Frumusica
    Cabrioletul seamana cu conceptul de acum cativa ani al lui LEXUS LF-E
    0 0
  • vasiolteanu
    honda
    am condus vw din 96 pana in 2003 ,si mi-a ajuns.din 04 am condus honda si diferenta e uriasa.comentariile sunt de prisos un vw nu va ajunge niciodata la nivelul honda mai ales ca de anul acesta Honda accord e in clasa premium alaturi de audi,bmw,mercedes.dupa ce conduci o honda nu mai vrei sa urci in alta masina
    0 0
  • xsvenx
    masini in actualul context
    salutare...

    am un golf 5 R32, de care sunt foarte multumit, pana acum nici o problema...
    inainte am avut un golf 4 1.8T, cu care nu am avut probleme...acum il conduce tata, are cam 100.000 de km, si a inceput sa aiba probleme cu el...

    am mai avut passat, cu care nu am avut absolut nici o problema...

    si am si motocicleta: honda cbr 600 rr, model 2008...pana acum totul impecabil...

    eu ce va pot spune e ca in ziua de azi totul e PUBLICITATE SI MARKETING...fiecare incearca sa isi faca cat mai multa reclama...si de aceea "institutiile" care scost clasamente pe banda rulanta (euroncap, jd power, etc) sunt mituite! bmw stie de ce ;)

    nu se mai fac masini gen volvo anii '80, vechile mercedes "cobra", ca puteai sa tii o masina 20 de ani...acum intentionat le fac cu erori, ca sa fie schimbate la 3-4 ani...fiecare trebuie sa castige, nu?!

    de aceea eu unul ma orietez dupa design in primul rand cand imi iau o masina...si sportivitate...urmatoarea o voi alege dintre nissan skyline gt-r, honda nsx, chevy camaro, dodge challanger, audi rs4...asa ceva...

    numai bine
    0 0
  • suuuuuper
    daca o sa iasa mudelul asta la anul o sa fiu printre primii clienti , HONDA & BMW RULZ
    0 0
  • pt "baietii cu passat"
    nu sunt contra masinilor germane, dar pur si simplu nu sunt un fan al lor. eu posed un civic si am mers cu golf,cu passat si alte cateva marci, iar diferentele sunt majore; se poate sa fiu subiectiv cand spun ca civic-ul e net superior masinilor produse de vw, dar e pur si simplu parerea mea. plus ca romanii nu preau au cultura in ce priveste masinile, tre sa recunoastem asta, ca daca intrebi unul de vreo 40 ani pe strada ce masina ar vrea o sa-ti raspunda imi iau vw ca am auzit ca-s cele mai bune; insa daca te duci in germania ai sa vezi mai multe masini japoneze decat in orice alta tara, sa fie oare pt ca nemtii n-au niciun constructor de masini? eu unul cred ca nemtii sunt cunoscatori, iar civicul e o masina pentru cineva care are habar catusi de putin despre cum trebuie sa fie o masina.
    0 0
  • george.b
    @cris
    Vorbesti prosti nu e adevarat ca nemtii au mai multe masini japoneze,am mai fost si eu in germania de cateva ori BMW si AUDI sunt peste tot mai ales la tineri.
    0 0
  • Mini-romanu'
    Honda civic rupe !!!
    Imi place ca-si dau tot felul de fraieri cu parerea (cei care zic ca e proasta si ca mai tare e VW sau alta) despre Honda Civic.

    Mai intai ar trebui sa aveti ocazia sa faceti un drive-test. Dupa aceea s-ar putea sa va gasesc postand pe site ca va luati una ...

    Daca intri pe forumul fanilor Astra, la topic-ul "Honda Civic" veti gasi mai mult de jumate' entuziasmati de Civic. Singurul element care nu le placea (si nici mie) era pretul, fara sa stie ca un civic sport 2.2cdti e aproape full option (nu are piele, spalator far si trapa) la 18K+TVA, fata de baza de vreo 16K la Astra, Golf, P308 la care daca adaugi aceleasi optionale ajungi la 22-24K+TVA (bine, diferenta e mai mica daca iei in calcul 2K promotia honda).

    Oricum ca raport calitate/pret rupe la clasa compacta. Poate un Bravo e mai ieftin (insa mie nu-mi place design-ul) iar un bmw seria 1 sigur e mult mai sportiv insa iese la o amenda cam mare (mai bine iei un SH din 2007 :o).

    Asa ca, dupa ce am avut A3 sportback, P307 etc. pot sa zic ca diferenta e mare in favoarea lui Civic. Pentru cine a muncit banii este alegerea logica la aceasta clasa.
    Are cel mai premiat motor la categoria asta, are cel mai fain design atat exterior (OZN compact, stil coupe, agresivitate pe baza "tuning-ului" de fabrica) cat si interior (post de pilotaj stil motor, in jurul soferului, aluminiu natur, cadrane 3D, volan de piele mic si cu comenzi etc.), confort (scaunele nu au un sprijin lateral prea bun dar restul e OK, mai ales deschiderea usilor si locul din spate), directie precisa (un feedback nu foarte bun insa sta beton in viraje, ca un audi sport) iar fiabilitatea o puteti afla de la detinatori (OK, e in top in SUA si sunt de acord cu ei insa trebuie sa simti pe pielea ta) plus economicitatea excelenta.

    Asa ca vorbim dupa ce faceti o comparatie directa, ca unii de mai sus, care s-au si declarat in consecinta fani Honda.

    Imi plac "nemtoaicele" si chiar niste "frantuzoaice" si am condus cam tot ce am prins la drive-teste, insa Honda Civic chiar este OZN si sunt foarte multumit ca am luat-o.

    Bravo lor ca vor face ca un alt concept sa prinda viata. Au inspiratie si curaj si vor castiga mult astfel (btw, sunt unii dintre foarte putinii constructori ce au crescut pe o piata americana in declin).

    Ole, Civic!
    0 0
  • @george.b
    George, tu vorbesti "prosti".
    Ai dreptate ca e plin de cele 3 nemtoaice prin Germania.
    Insa ca procent la total populatie o sa vezi mult mai multe japoneze decat in alte tari europene.
    Bine, in SUA evident ca Japan rules...
    Honda a rupt la fiabilitate, motoare, aspect, economie, silentiozitate, senzatii la covrig etc. (cum a scris ultimul)
    Eu am avut Golf IV si Passat 2l tdi si totusi, pentru ca m-am dat cu civicul unui prieten, de-abia astept sa-mi iau unul.
    O sa astept sa apara asta nou - fenomenal de misto - sau poate fac astia reduceri masive pe lichidare de stoc si atunci sar cu banu' - pentru ca o masina aflata in fabricatie mai multi ani greu sa mai aiba hibe nedibuite.
    0 0
  • Sunt niste masini de vis.
    Cine a condus odata Honda nu va mai vrea niciodata alta masina.
    Bravo lor
    Eu am o Honda Accord din 2007 si este un vis.
    0 0
  • dadada
    Mai intai au fost francezii. Pe urma germanii.Acum sunt japonezii.Peste 10 ani cine urmeaza ?
    0 0
  • nu mai ridicati masinile nemtesti in slavii
    cum poti sa spui k e mai bun un vw decat o honda ori esti prost ori vrei sa enervezi lumea ... toata lumea isi ia vw skoda si asta am facut si eu (mare bou) am cumparat un vw jetta diesel in octombrie 2005 pana anul acesta am facut 58000km cum e posibil sa se duca dracu un injector .... stiti ce au spus cei de la vw k nu avem motorina compatibila pentru modelele jetta si passat cc
    0 0
  • civic - model american
    Locuiesc in toronto si sunt posesor de Civic 2007, coupe ( 2 usi) modelul e total diferit de cel european, 1,8 l , 140 CP etc....
    Honda este cea mai vanduta masina in Canada si Sua...,cu asta am zis tot..am 57 000 km cu ea in aproape 1,5 ani....si singurul lucru care a necesitat vizita la service - schimbul de ulei - 3 * 35 = $ 100 .....

    Mai aratati-mi o masina care la 60 000 km haleste
    doar $ 100 in cheltuieli service ( consum gas mediu 6,5 % )
    0 0
  • ovidiu_c
    cele mai tari sunt honda
    dupa ce am condus mai toate marcile europene, am luat la recomandarea unor prieteni (mecanici) si pentru designul superb o Honda Civic. Vreau sa spun ca de atunci am devenit un fan Honda iremediabil
    0 0
  • Hahahaha
    a mai fost un reportaj in care apareau imaginile astea la care eu am comentat ca nu m-ar mira ca respectivul concept sa apara pe strazi in curand, numai pentru ca ne gandim la marca honda ... NU-MI VINE SA CRED CA ATI FACUT UN REPORTAJ DUPA UN COMENTARIU DE-AL MEU
    0 0
  • bah baieti
    mah baieti voi aveti mari probleme cum poti sa compari tu o japoneza ca e plina de tehnologie cu o nemtoaica care in afara de ceva fiabilitate nu prea mai da randament, am condus un accord din 2004 150 de cai si am ramas masca cand am vazut cum poate sa mearga fata de multe slavitele vw(masini ale poporului) ma oftica taxele pe care suntem nevoiti sa le platim, dar oricum bani se scot, japonezii astia sun chiar super tari au intrecut la design foarte multi constructori asa ca bah tarane care ai golf lu tactu si te dai cu el mare smecher la fufe stai tu si mori fericit in golf tot o japoneza o sa te faca la orice ora
    0 0
  • se apropie prea mult de un "model SF"...nasol
    0 0
  • TripleX
    Vw vs Honda??? never...
    NICIODATA UN VW NU SE VA RIDICA LA FIABILITATEA UNEI HONDA.Civicul e peste golf,accordul mult peste passat si lista poate continua.Deci,manelarii care prefera Vw sa stea cuminti in scaunul lor,bineinteles cu bidonul de ulei,ca de'...mult performantele Vw sunt cam flamande.Aaaa...si sa nu uit...tineti pe langa voi si un nr de la vreo platforma auto,ca injectoarele la tdi-uri is la pamant. In rest...HONDA RULZ!!!
    0 0
  • shurub
    honda
    cineva zicea mai jos ca nu se mai fabrica masini ca si cobra de care sa tragi 20 de ani...a uitat sau nu stie de accordul din '81,am eu unul mege nu de 20 ci de 28 si nu oricum, totul sub capota si pe exterior original, din pacate nu cunoste nici un service numai pe cel la lace shimba uleiul :)))) asa ca puneti mana si cititi, dupa care mergeti la un test drive si strangeti ceva banuti pt o masina.... Honda=the power of dreams, VW=masina poporului=)))))))))))))
    0 0
  • honda
    interesanta...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru