Asa va arata viitorul Porsche 911?

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 07.09.2009
Designerul Andrei Avarvarii ne-a furnizat prima imagine prelucrata digital a urmatoarei generatii a lui Porsche 911. Modelul 998 ar putea fi ultimul 911 cu motorul amplasat in spate.

Odata cu lansarea noului Porsche 911 turbo, nu putem sa nu ne intrebam cum va arata viitoarea generatie a acestui model, care si-a pastrat forma aproape neschimbata de-a lungul anilor. Designerul Andrei Avarvarii ne-a furnizat astfel o imagine prelucrata digital cu Porsche 998, urmasul actualului 911. Acest model ar putea sa fie ultimul 911 in stilul clasic, cu motorul amplasat in spate.

Motivul schimbarii amplasamentului motorului este simplu: distributia greutatii. Toate modelele 911 create vreodata au avut probleme cu distributia greutatii, iar inginerii Porsche au lucrat din greu de-a lungul anilor pentru a rezolva aceasta problema, dar acestia au ajuns extrem de aproape de limitarile acestui tip de constructie. De aceea, exista posibilitatea ca modelul 998 sa fie ultimul Porsche 911 cu motorul amplasat in spate, generatia urmatoare urmand sa aiba un motor amplasat central.

La fel ca orice Porsche 911, modelul 998 urmeaza liniile clasice de design ale acestei legende automobilistice si le adapteaza cerintelor aerodinamice si estetice moderne. Astfel, blocurile optice au fost marite, iar acestea beneficiaza si de tehnologia LED-urilor.

La fel ca in cazul lui Panamera, marginea blocurilor optice are o nuanta inchisa, care ii confera agresivitate sporita acestui model. In comparatie cu generatia actuala a lui 911, modelul din imagini prezinta anumite modificari la nivelul barei de protectie din fata, precum si al pragurilor laterale.

Comentarii (7)

  • reusit design-ul
    9 1
  • Gogu de la gaze
    Pors
    Da, foarte "reusit" ... seamana ca toate porsche-urile facute de ei pana acum. Oribil ca restul. Nimic schimbat la el....
    1 12
  • @gogu
    foarte bine ca nu au schimbat mai nimic la el, modelul actual e f. reusit
    7 0
  • La fel si peste 50 ani
    Eu stiu cum o sa arate Porshe si peste 50 de ani, la fel . Le este frica sa schimbe ceva ca poate nu se mai vinde , cei de la JAGUAR au reusit sa schimbe traditia marcii .
    3 5
  • Frumos conceptul de 911 a lui Andrei , felicitari inca o data maestre. Porsche fabrica inainte ca si Lamborghini, tractoare diesel, deci eu zic ca ar putea sa se relanseze in domeniul muncilor agricole si vor avea succes nu?
    1 3
  • pharao
    Evergreen
    un Evergreen!
    masina asta a aratat bine intotdeauna si va arata la fel de bine odata cu trecerea timpului.
    merge foarte bine si cu motorul amplasat in spate, dar daca or sa-l scoata cu motor central.... o fi durere!
    o sa mai aiba concurentza?
    nush daca...
    anyway, i love this car! ;)
    2 1
  • urat
    imi este greata cand va dsimulari de asta pe calculator si mai ales facute de designeri din romania
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru