Asiaticele la EuroNCAP

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 13.11.2006
Trei noi modele asiatice, Honda Civic, Lexus IS si Kia Carnival, au fost testate de EuroNCAP. Doar Lexus IS a reusit sa primeasca 5 stele.

EuroNCAP a organizat o noua sedinta de teste pentru trei modele asiatice. Cunoscuta institutie care analizeaza gradul de protectie oferit de masini a testat noile Honda Civic, Lexus IS si Kia Carnival.

Cea mai buna impresie a lasat-o modelul brandului de lux de la Toyota, Lexus IS, care a primit toate cele cinci stele puse in joc.

In cazul impactului frontal, Lexus IS echipat cu airbag-uri pentru genunchi a protejat pasagerii aflati pe scaunele din fata, singurele probleme care au survenit inregistrandu-se la pedala de frana, care s-a deplasat 10 centimetri si a cauzat mici leziuni la picioarele soferului. La impactul lateral, IS a inregistrat punctaj maxim, masina comportandu-se perfect chiar si la testul cu stalpul. Modelul Lexus a primit la protectia copilului mare punctaj maxim iar la copilul mic a pierdut doar o fractiune de punct. Prezenta ancorelor ISOFIX pe scaunele posterioare nu a fost bine delimitata. Sistemul de avertizare pentru centura de siguranta a intalnit sdandardele EuroNCAP.

Cel mai deficitar nivel de punctaj a fost inregistrat la protectia pietonilor.

Pentru Kia Carnival punctajulfinal a fost de patru stele, principalele probleme aparand la impactul frontal, cand omponentele motorului s-au dezasamblat si au cauzat rani in zona piciosrelor pasagerilor din fata.

Honda Civic nu a putut lua punctajul maxim din cauza structurii caroseriei in partea frontala, care in cazul impactului cauzeaza rani in zona genunchilor si femurului pasagerilor din fata. Atat capota cat si bara frontala au inregistrat punctaj maxim la protectia pietonilor adulti, lucru semnificativa vand in vedere faptul ca aceasta categorie de teste are de obicei rezultate mediocre.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru